Tartalékosan sem tartalékolhatunk

Tartalékosan sem tartalékolhatunk

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétvégi 26. játéknapja keretében a jó képességű Jászberény vendégeként lép pályára csapatunk. A vasárnapi mérkőzést a házigazdák pályájának fejlesztése miatt Gyöngyösön rendezik meg.

A szezon utolsó harmadához érkezve a jászságiak egyetlen ponttal és két pozícióval állnak előttünk, ami kiélezett csatát sejtet. Ősszel, fordított párosításban az akkori vendégek sima háromgólos győzelmet arattak a Lázár Gyula Város Sporttelep centerpályáján, most azonban szinte biztosra vehető, hogy nem lesz olyan könnyű dolguk, bár mindkét fél nehézségekkel küszködik.
– Speciális mérkőzés lesz, amilyet még nem is játszottunk a bajnokságban. Ennek a legfőbb oka, hogy különböző okok miatt rekordszámú hiányzóra nem számíthatok. Kétféle elképzelés közül fogunk választani, melyek között azért van némi átfedés. Azt gondolom, hogy sikerült felkészülnünk a hazai csapatból és ennek megfelelően felállítanunk a meglátásunk szerint győztes taktikát. A szépséghiba abban rejlik, hogy az ehhez kiválasztott játékosok közül többet nem tudunk pályára küldeni. A másik járható út, hogy a rendelkezésre álló 13 emberből kiválasztva osztunk el tízet a pályán, saját posztjuk szerint. Ez utóbbi véleményünk szerint nem vezetne bennünket eredményre, ezért a kisebb rosszat fogjuk választani: egy-két kényszermegoldással a kettőt próbáljuk majd ötvözni – mondta az eltervezett taktika kapcsán talányosan Boros Tibor.
A szakvezetés Toca és Urbán játékára eltiltás miatt nem számolhat, őket a Gyöngyös ellen állították ki legutóbb. Popescu műtét után lábadozik, Villand vírusos betegséggel küszködik, Bajnókot és Zádori Imrét térdsérülés hátráltatja, míg Farkas Zsolt családi okok miatt hiányzik majd.
A hírek szerint sérültből a berényi oldalon sincs hiány, tehát Arany Lászlót edző hasonlóan nincs abban a helyzetben, hogy a legideálisabb tizenegyét állíthassa hadrendbe, de ez az idény végéhez közeledve már megszokott jelenség.
Most jön jól, hogy az átlagosnál nagyobb létszámú minőségi keret áll a rendelkezésünkre. A bekerülő labdarúgók reményeink szerint extra motiváltsággal lépnek pályára, hiszen a kiváló edzésmunkájuk alapján amúgy is helyük lett volna a csapatban. Bízom benne, hogy taktikusan és fegyelmezetten tudjuk lehozni a 90 percet, így a pontszerzés reális elképzelés lesz tette hozzá a gyarmatiak szakmai koordinátora.

NB III Keleti csoport, 26. forduló
Május 6., vasárnap, 17.00.
Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Kiss Anikó Tünde (Molnár Alex, Sebestyén László).

Címlapon: Hátul nagyon észnél kell majd lenniük Raducu Sorinéknak. Fotó: Ács Zsolt Jr.