Szeretnénk megfosztani veretlenségüktől a zuglóiakat

Szeretnénk megfosztani veretlenségüktől a zuglóiakat

A válogatott programja miatt rendhagyó módon szombaton bonyolítják le az NB III-as labdarúgó-bajnokságok 8. fordulóját. Csapatunkra nehéznek ígérkező megméretés vár, ugyanis a Keleti csoportban egyedüli veretlen BVSC-Zugló együttese látogat Füzesgyarmatra.

Az ellenfél a teljes harmadosztály legeredményesebb újoncának számít, a mérlege 4 győzelmet és 3 döntetlent számlál. A sikerei okait boncolgatva megállapíthatjuk, hogy a labdarúgói döntő többsége rendelkezik NB II-es vagy NB III-as múlttal. Soraiban olyan tapasztalt játékosok is vannak, mint a több élvonalbeli klubot megjárt 34 éves védő, Balogh Béla, a támadó Hrepka Ádám (33), vagy éppenséggel a Békéscsabán nevelkedett középpályás, Balogh Miklós (32), .

– Kijelenthető, hogy az eddigi vetélytársak közül a legkomplexebb taktikai repertoárral rendelkező ellenféllel találjuk magunkat szembe, ami egyértelmű óvatosságra int bennünket, nem is újoncként tekintünk a zuglóiakra, sokkal inkább egy jól működő, egységes riválisra – újságolta el Boros Tibor.

A vezetőtől azt is megtudtuk, hogy szerdai forduló hiányában a héten ismét több hangsúlyt tudtak fektetni a felkészítésre, ami most nem merült ki a játékosok szinten tartásából és regenerációjából.

– A hét második felében már teljes egészében a szombati ellenfelünk arculatához igazítottuk a programunkat – mondta a szakmai koordinátor. – Ami a keretet illeti, Árvai Ádám továbbra is beteg, örömteli viszont, hogy a többi sérültünk a csapattal készült, Luis Ramos leigazolásával pedig tovább bővült a variációs lehetőségem. A hazai mérkőzés kapcsán teljes mértékben csak akkor leszek elégedett, ha olyan eredményt tudunk elérni, mellyel megelőzhetjük az ellenfelünket a tabellán, vagyis győzelemre számítok.

NB III Keleti csoport, 8. forduló
Szeptember 5., vasárnap, 16.30:
Füzesgyarmati SK–BVSC-Zugló
Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep
Vezeti: Katona Balázs (Molnár Alex, Kövér Tamás)

Kép: A látszat ellenére szerencsére Fildan kapusnak semmi komolyabb baja nem esett Mezőkövesden. Fotó: Erdős Csaba