Sporttörténelmet írhatnak a fiúk

Sporttörténelmet írhatnak a fiúk

Vasárnap délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállya múcsonyi „albérletében” játssza a 201718-as bajnoki év utolsó mérkőzését csapatunk. Az NB III-as pontvadászat záró köre előtt a 8. helyet foglaljuk el a tabellán, ezen legrosszabb esetben két pozíciót ronthatunk, ha viszont minden jól alakul számunkra, akkor akár az ötödikek is lehetünk a végelszámoláskor.

A házigazdák számára ennél nagyobb téttel bír a 90 perc, hiszen még nem érezhetik magukat biztonságban a bennmaradást illetően. Teljes biztonsággal csak győzelemmel hosszabbíthatják meg a tagságukat, hiszen azzal mindenképpen megőriznék pontelőnyüket a már kieső helyen tanyázó Balassagyarmattal, illetve Tiszafüreddel szemben.
Összességében a bajnokság alapcélkitűzését, hogy az öt-nyolcadik helyek egyikén végezzünk, a pályán elért eredményekkel elértük. Továbbra is sajnálatosnak tartom, a salgótarjáni győztes mérkőzésünk törlését, még ha az szabályszerű is volt, bár a szabály egyértelműen nem a fair play szellemében íródott. Amikor majd mérleget vonok az öltözőben a játékosok összteljesítményéről, akkor ezt a három pontot is elkönyvelem, de ahhoz, hogy ténylegesen is biztosan a nyolc között végezzünk, nyernünk kell a Tállya ellen! – mondta elöljáróban az idényzáró kapcsán Boros Tibor.
A szakmai koordinátor azt a tüzet szeretné újból látni, amelyet a csapat az előző heti hazai találkozó első félidejében nyújtott. A Tiszaújváros ellen balszerencsés körülmények között veszítettünk értékes pontokat, most viszont nem szeretnénk hasonló hibába esni.
– Az elmúlt
tíz évben most először fordult elő, hogy az aktuális csapatomat a külső körülmények miatt mentettem fel a győzelem elmaradásáért. Nem lehetünk tekintettel ellenfelünk nehéz helyzetére. Ennek megfelelően győzelmi ambíciókkal kelünk útra, hiszen azzal mindenképpen előrelépnénk a táblázaton, csak az a kérdés, hogy hány helyet. Személyes presztízsnek veszem a találkozót, amely a klub történetének legfényesebb eredményét hozhatja, éppen ezért nagy felelősséget ró a játékosok vállára is. Nem lesz túl bonyolult a taktikai értekezletünk, a múlt héten az első félidőben megmutatta a csapatunk, milyen az amikor extra motiváltsággal lép pályára, ezt várom most is. Ettől persze még lehet jobb az ellenfél a pályán, a becsületünket azonban semmiképpen nem szeretnénk elveszíteni, ezért meg kell szakadunk a pályán tett hozzá a vezető.
A szakmai stáb nem számolhat a székely válogatottal Londonban szereplő Kis Szabolcs játékával, aki helyébe a sárga lapos eltiltását letöltő Villand Róbert kerül vissza. A héten Toca Bogdan és Sipos Krisztián bajlódott kisebb sérüléssel, az ő játékuk ezért lehet kérdéses, a többiek viszont Popescu Robertet leszámítva hadra foghatóak.

NB III Keleti csoport, 30. forduló
Június 3., vasárnap, 17.30.
Tállya KSE–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Kulcsár Dániel, Kovács Brankó).

Kép: Az őszi idény zárását jelentő mérkőzésen 2–0-ra nyertünk idehaza, de egy hasonló siker érdekében alaposan meg kell dolgoznia Raducu Sorinnak és társainak. Fotó: Nagy Marcell