Sportszakember képzési konzultáció indul

Sportszakember képzési konzultáció indul

Egy nemzetközi kutatáshoz nyújthatnak hathatós segítséget mindazok, akik veszik a fáradtságot és kitöltik a lenti link alatt megnyíló kérdőívet. Ennek segítségével hozzájárulnak a sport a munkaerő piaci kínálatának minőségi formálásában, a sportszakemberek felkészültségének alakításában!

A kérdőív az Európai Bizottság Erasmus+ programja által életre hívott ESSA-Sport projekt része, melyet az Európai Sport és Foglalkoztatási Obszervatórium (EOSE) vezet.
Az EOSE egy Európai Unióra kiterjedő nemzetközi kezdeményezés, amely 18 tagország és 5 európai hálózat bevonásával működik.
A projekt teljes címe:
Európai Partnerség a Sport és Fizikai Aktivitás Szakemberállományának Ágazati fejlesztésére (ESSA-Sport). Röviden: Sportágazati Szakképzés-fejlesztési Partnerség.
A projekt célja, hogy hozzájáruljon a felkészült és kompetens munkaerő kínálat növeléséhez és fejlesztéséhez a sportágazatban. A munkáltatók véleménye nélkülözhetetlen a projekt sikerességéhez. A kérdőív kérdéseire adott válaszaik alapján a következő dokumentumok készülnek el:
28 nemzeti jelentés és szakember készségek fejlesztésére vonatkozó akcióterv a sport ágazat számára – minden EU tagállam részére egy;
az első, az Európai Unió egészét lefedő foglalkoztatási- és készség-elemzés a sportágazat minden területére kiterjedően;
az első – 2019-ben megrendezésre kerülő – EU Készségek Csúcstalálkozó (EU Skills Summit) a sport ágazatban.
Tényekre támaszkodva kívánják bemutatni a növekedő, és folyamatosan változó Európa társadalmi és gazdasági jövője szempontjából egyre fontosabbá váló sportágazat munkáltatóinak nézőpontját és kihívásaikat, valamint javaslatokat és ajánlásokat megfogalmazni a jövőbeni működés segítéséhez/fejlesztéséhez.
Ehhez van szükségük az Ön véleményére is.
A kérdőív kitöltésével Ön olyan alapvető információkat nyújt, melyek
befolyásolni fogják az ágazatba áramló szakemberállomány és önkéntesek oktatását és képzését, megfelelő készségekkel való ellátását; segítenek a foglalkoztatási és karrierépítési tanácsadás alakításában.
A kérdőív kitöltése maximum 25 percet vesz igénybe, válaszait anonim módon bizalmasan kezelik. Az adatokat az Európai Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) előírásainak megfelelően kezelik.
Amennyiben a kérdőív kitöltéséhez segítségre van szüksége, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a helyi ESSA-Sport kordináltorokkal, Perényi Szilviával és Onyestyák-Sipos Nikolettával (sportszakember.konzultacio@tf.hu), a Testnevelési Egyetem kutatóival, akik a magyar kutatást vezetik és bonyolítják.
További információért kérjük, keresse fel a projekt hivatalos weboldalát: www.essa-sport.eu

KITÖLTÉS ITT: