Sikerült legyőznünk magunkat!

Sikerült legyőznünk magunkat!

Az első félidőt követően még vezetett csapatunk, szünet után azonban fordított a vendég ESMTK, az NB III-as bajnokság Keleti csoportjának húsvéti rangadóján. Sikerével a fővárosi együttes aligha szorítható le a dobogóról, hiszen 6 fordulóval a vége előtt 9 pontra növelte előnyét.

Füzesgyarmati SK–Erzsébeti SMTK 13 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 450 néző. Vezette:
Mencsik László (Szarvas László, Molnár Alex).
Füzesgyarmat: Fildan – Szász (Styecz, 69.), Raducu, Vincze, Pataki – Toca – Kinczel, Pölöskei (Faggyas, 82.), Villand, Lukács – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Erzsébeti SMTK:
Bonica – Lázár, Nagy M., Markovics, Tóbiás – Szabó Á., Mohácsik, Bányai (Nagy R., 59.) – Soós B. (Bartha, 74.), Kovács D. (Boda, 59.), Horváth L. Edző: Turi Zoltán.
Gólszerző: Lukács (26.), ill. Horváth L. (68.), Nagy R. (71.), Boda (94.). Kiállítva: Kinczel (72.).

Az első negyedóra kölcsönös tapogatózását követően megélénkült a játék. Csapatunk számos lehetőséget alakított ki, Popescu fejesét például Bonica tolta a felső lécre hatalmas bravúrral. A 26. percben azonban már ő is tehetetlennek bizonyult, amikor Villand lekészített labdáját Lukács Zsombor 14 méterről laposan lőtte a hosszú sarokba, 1–0. A folytatásban is aktív maradt a gárda, amely előnye birtokában inkább a biztonságot tartotta szem előtt.
A térfélcserét követően
teljesen megváltozott a játék képe. A látogatók három támadóval igyekeztek számukra kedvezőbbé tenni az eredményt. Két friss csatárt is bevetettek az ügy érdekében. Könnyített a dolgukon, hogy néhány játékosunk teljesítménye visszaesett. Szarvashibáinkat kihasználva, hamarjában fordított az ESMTK. A 68. percben egy jobb oldali beadást Horváth Levente 10 méterről kapásból vágott a hosszú sarokba, 1–1. Három minutával később két védő között Soós lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, Fildan bravúrral kiütötte azt, balszerencséjére a labda Nagy Richárd elé pattant, aki 7 méterről a kapuba bombázott, 12. Még nem volt vége a pechsorozatnak, hiszen a 72. percben Soóssal szemben szabálytalankodott sárgát érően Kinczel, és mivel volt már egy cédulája, idő előtt indulhatott zuhanyozni. Emberhátrányban is az egyenlítésért harcoltunk. Számos szöglet és beadás zúdult Bonica kapuja előterébe. Előbb Faggyas került biztató helyzetbe, de hosszú ideig kivárt a lövéssel, így a védő meggátolta őt a gólszerzésben. Aztán Popescu hozta önmagát ziccerbe, lövés helyett azonban önzetlenül tovább emelte a labdát az érkező Toca elé, de fejjel mentettek előle. A hosszabbítás perceiben már Fildan kapus is becsatlakozott a támadásépítésbe, minden mezőnyjátékosunk kitámadott, ezt kihasználva biztosította be győzelmét az ESMTK, amely a 94. percben egy kontrát értékesített Boda révén, 13.
Jó: Raducu, Lukács, Toca, Pataki, ill. Bonica, Szabó Á., Soós, Boda.
Boros Tibor:Sokáig semmi nem utalt arra, hogy készülünk önmagunkat megverni. Az elfogadható első félidő után letaglózott pár emberünk produktuma, sajnos kívülről sem tudtunk érdemben segíteni a csapatnak. Tisztában voltam a realitással, mégis keserű számomra az igazság. Elérkezettnek látom az időt arra, hogy amennyiben szintet akarunk lépni, annak érdekében minél hamarabb meg kell tennem a szükséges lépéseket. Mielőbbi gyógyulást kívánok a négy sérült játékosunknak!
Turi Zoltán:
Egy nagyon jó csapat otthonában szereztünk értékes három pontot. Gratulálok a fiúknak!

Dr. Kincses László

Kép: Amikor úgy kellett, a fővárosiak megszállták és hősiesen védték kapujuk előterét. Fotó: Erdős Norman