Sikeres hazai premier

Sikeres hazai premier

Eredményesen sikerült a tavaszi hazai premier csapatunknak, amely gyengébb első és ötletesebb második félidei játékkal múlta felül a kieső helyen tanyázó Tiszafüredet. Ezzel a sikerrel immár a 7. helyet foglaljuk el a tabellán, és pozícióban is sokat javítottunk az eddigi helyzetükön.

Füzesgyarmati SK–Tiszafüredi VSE 2–1 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 500 néző. Vezette: Antal Péter (Kormányos II. Gábor, Sebestyén László).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze (Urbán, 77.), Raducu, Nagy T., Varga M. – Styecz, Sipos (Kis Sz., 62.), Villand, Pataki – Zádori S. (Bajnók, 46.), Lukács. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Tiszafüred: SzaláncziVincze Á., Szövetes, Keményffy, KalózCsábi (Pesti, 69., Éder, 82.), Pataki, Benedek, BozsóSzékely I. D., Székely II. D. Edző: Zoran Kuntics.
Gólszerző: Lukács (53.), Styecz (66.), ill. Benedek (74. – 11-esből). Kiállítva: Kalóz (52.).

Az első félidőben mintha kölcsönös meg nem támadási egyezményt kötöttek volna a felek. A játék a mezőnyben folyt, jobbára a hazaiak akarata érvényesült, ezzel együtt helyzetbe nem sikerült kerülniük a jól visszazáró fürediekkel szemben, akik kevés alkalommal jutottak el a hazai kapu előteréig. A térfélcserét követően a szerkezetváltás meghozta a várt fordulatot hazai részről. Megélénkült az iram, ennek a hozománya volt a gyarmatiak vezető találata is. A nyilvánvaló gólhelyzetben kilépő Styeczet utolsó emberként buktatta Kalóz, amiért villant számára a piros lap. A szabadrúgást Lukács védhetetlenül küldte a felső sarokba 1–0. Szűk negyedóra múltán már kettőre nőtt a piros-fehérek előnye. Bajnók készített elő Styecznek, aki két ember mellett megtolta a labdát, majd 15 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 2–0. A biztos vezetés tudatában kicsit elkényelmesedtek a gyarmatiak, így egy elkerülhető szabálytalanságból megítélt 11-est értékesítve szépítettek a látogatók Benedek révén, 2–1. A meccs finisére azonban nem maradt volna kellő energiájuk a látogatóknak. A hazaiak akár gólarányt is javíthattak volna, háromszor álltak szemben Szalánczi kapussal, de minden alkalommal hibáztak.
Jó: Keményffy, Szalánczi, ill. Bajnók, Styecz, Raducu, Pataki, Nagy T.
Boros Tibor:Utólag bevallhatom, hogy mindössze egyetlen forgatókönyv járt a fejemben, hiszen számítottam rá, hogy betömörülnek majd a vendégek. Csupán az volt a kérdés, hogy sikerül-e feltörnünk őket, vagy kénytelenek leszünk beérni az egyik ponttal? Remélem, hogy nem kiabálom el, de győzelmünkkel célba vehetjük az élmezőnyt, a rosszabbik esetben viszont a biztos bennmaradásért kellett volna harcolnunk!
Zoran Kuntics: – Az első félidőben a hazaiak csak pontrúgásokból tudtak veszélyt jelenteni. Szünet után a kiállításból azonnal gólt kaptunk és a mi helyzetünkben nem volt más választásunk, minthogy megpróbáljunk előremenni.

Kincses László

Kép: Raducu Sorinéknak kevés dolguk akadt a kapujuk előterében. Fotó: Erdős Csaba