Sényőn fő a fokozott elővigyázatosság

Sényőn fő a fokozott elővigyázatosság

A döntetlenre végződött hazai bajnoki premier után első házon kívüli őszi túrájára utazik Sényőre vasárnap a csapatunk. A srácokra nem vár könnyű kihívás, hiszen a szabolcsi vendéglátó újonc létére magabiztos győzelmet aratva rajtolt Gyöngyösön.

Visszanézve a meccsről készült videót, a mi szemszögünkből ugyanazokat a hibákat láttuk, amiket élőben megéltünk… Nem is feltétlenül hozzáállásbeli és akarásbeli tényezők döntöttek, hiszen azzal nem volt probléma. A megbeszélt taktikai elemek is hellyel-közzel visszaköszöntek, bár ezen a téren már kritikusabb hangnemet ütöttünk meg néhány játékossal szemben, a legnagyobb problémát mégis a pocsék helyzetkihasználás jelentette. Azt az egyszerű konklúziót szűrtük le, hogy ez még mindig a jobbik eset, mint amiatt bánkódnunk, hogy az ellenfelünk miként tudott fölénk kerekedni – emelte ki a bajnoki nyitány tapasztalatait néhány napos távlatból Boros Tibor szakmai koordinátor.
A csapat stábja természetesen igyekezett alaposan feltérképezni az aktuális ellenfelet. A Sényő egyébként sem teljesen lesz teljesen ismeretlen, hiszen a télen már megmérkőztünk egyszer velük, igaz az a 90 perc tesztmérkőzés volt, nem tétre ment. Az akkor még Sándor Tamás által irányított alakulat 3–1-re múlt felül bennünket, tehát velük szemben nem árt a fokozott elővigyázatosság.
Egy újabb kellemetlen stílusú ellenfél következik, amely kellő önbizalommal várhatja a találkozót. A stábunk egy tagjának az volt a feladata, hogy élőben is feltérképezze őket. Egyértelműen megállapítható, hogy egy játszó, saját arculattal rendelkező csapattal fogjuk szembetalálni magunkat, emiatt egy kicsit változtatunk is az elmúlt heti taktikánkon. Nem árulok el titkot azzal, hogy több poszton tervezünk cserét, hogy még erősebb csapatot küldhessünk a pályára. A szombat esti tíz-tíz elleni taktikai gyakorlás még változtathat az elképzeléseken, a kezdőt és a keretet illetően, ezért a pályára lépő végleges csapatot csak a mérkőzés előtt fogom megnevezni – tette hozzá Boros Tibor, akinek 22 ember áll a rendelkezésére, csupán a felépülőben lévő Popescu Robert és Sebe Attila szolgálataitól kell eltekintenie.

Kép: Kinczel Ervin hasznos játékára nagy szükség lenne a csapat jobb szárnyán. Fotó: Erdős Csaba