Rutinos labdarúgókkal erősített a DEAC

Rutinos labdarúgókkal erősített a DEAC

Négy labdarúgót igazolt a téli átigazolási időszakban DEAC NB III-as labdarúgócsapata. Hétvégi ellenfelünkhöz két olyan futballista is került, aki jelentős NB I-es múlttal rendelkezik. Tavasztól a DEAC-ot erősíti Máté Péter és Spitzmüller István, mindketten pályára léptek korábban a DVSC-ben és más élvonalbeli csapatokban is. A másik két érkező a szintén NB I-es múlttal is rendelkező Nagy Róbert, valamint Tatár Eduárd, mindketten debreceni nevelésű játékosok.

Máté Péter a Nyíregyháza Spartacus FC, Spitzmüller István a Salgótarján, Nagy Róbert az FC Tiszaújváros, míg Tatár Eduárd a Balkányi SE együttesétől szerződött a DEAC-hoz.
A Lokival öt bajnoki címet és ugyanennyi Magyar Kupát nyert, továbbá a BL-t és az Európa-Ligát is megjárt Máté Péter rutinos belső védő, és mivel a Debreceni Egyetem II. éves sportszervező szakos hallgatója, kézenfekvő volt, hogy a klubhoz is igazol. Állítása szerint a szakmai munka a csapatnál NB I-es szintű, és ezért remek állapotban vannak a játékosok.
A Békéscsaba 1912 Előrét is megjárt 28 éves védekező középpályás, Spitzmüller István elsősorban a családja miatt szeretett volna újra Debrecenben játszani, de fontos szempont volt a döntésében az egyetem is azok után, hogy Salgótarjánban gyakorlatilag ellehetetlenült a csapat.
Az FC Tiszaújvárostól igazolt Nagy Róbert előttünk sem teljesen ismeretlen, hiszen tavaly nyáron volt szó arról, hogy Gyarmatra kerül, de akkor a konkurens Tisza-partiakat választotta. Ezen a télen is felmerült az érkezése, azonban ismét meghiúsult a „frigy”.
A negyedik friss debreceni szerzemény, Tatár Eduárd a Balkányi SE együttesétől szerződött az egyetemistákhoz. A középpályás az Előre második csatában, majd Hajdúböszörményben szerzett harmadik ligás tapasztalatot.
A cívisvárosiak vezetőedzője, Sáfár László szerint az újak minden szempontból tudnak segíteni a csapatnak. Főleg a rutin tekintetében, hiszen nagyon fiatal volt a csapatuk ősszel. A tréner elmondása alapján tavasszal a stabilitáson lesz a hangsúly, illetve, hogy taktikailag fejlődjön a gárda. Úgy fogalmazott: mind szellemiségben, mind játékban szeretnének előre lépni, és ha ez megtörténik, akkor eredményesebbek lehetnek, s erre a „gerincre” lehet majd alapozni. A DEAC célja továbbra is az NB III-as tagság megőrzése lesz, amit az újakkal kiegészülve elérhetőnek tartanak.

Fotó: DEAC.hu