Pontokért megyünk Putnokra

Pontokért megyünk Putnokra

Hétközi fordulót rendeznek szerdán az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A 29. forduló keretében a Keleti csoport 5. helyén tanyázó csapatunk a kiesés elkerüléséért hadban álló Putnok vendégeként lép pályára. A házigazdák utóbbi hetekben mutatott formája alapján küzdelmes 90 percre van kilátás.

A tabella 17. helyén álló borsodi együttest 4 pont választja el a már bennmaradást érő pozíciót elfoglaló Tállyától, így azután nem pazarolhat, ha a következő évet is ezen a szinten tervezné. Mostanában ennek szellemében teljesít. Pontot rabolt Sényőről, majd az Eger ellen, hazai pályán elveszítette a Tállya elleni borsodi kiesési derbit, amit egy hasonló „kaliberű” összecsapáson korrigált Hatvanban.

– Személy szerint még nem mondtam le a dobogóra jutásról, ehhez viszont a játék minőségétől függetlenül, a lehető legtöbb meccsen három pontot kell szerezni. Ezt a felfogást fogjuk szem előtt tartani Putnokom is, ahol próbálunk célfocival sikeresek lenni. Nem lesz elvárás az offenzív játék, mert az a Sényő elleni meccs első félidejében sem vezetett eredményre. Ezért kellett visszarendeződnünk a második játékrészre, akkor már eljutottunk helyzetekig, csak sajnos rendre ki is hagytuk azokat – jegyeztük Boros Tibor szakmai koordinátor gondolatait.

Túl az elvárásokon, az ellenfél formája és a saját gondjaink miatt sem vehetjük félvállról a szerdai mérkőzést.

– Bízom benne, hogy tudunk majd helyzeteket kialakítani, leegyszerűsítve még a keddi edzésen is a ziccerek értékesítését sulykoltuk. Több felvételt is láttunk az ellenfélről, az idény elején még nem működtek az elképzeléseik, az utóbbi hetekben viszont már minden tekintetben szervezettek és eredményesek voltak. Nem is gondoljuk azt, hogy egy visszafogottabb teljesítmény elegendő lenne a pontszerzéshez. A bizalom megvan a játékosok felé, reményeim szerint továbbra is megfelelő hozzáállással és motivációval lépünk pályára. Ha mindez stabilitással párosul, akkor biztosan meg lesznek a helyzeteink, csak az marad kérdés, hogy milyen hatékonysággal tudjuk azokat gólra váltani – tette hozzá Boros Tibor, aki stábjával együtt nem számíthat a Sényő ellen megsérült Pataki Zalánra, valamint a putnoki utat családi okok miatt kihagyó Achim Ádámra.

NB III Keleti csoport, 29. forduló
Április 14., szerda, 16.30
Putnok FC–Füzesgyarmati SK
Putnok, Várady Béla Sportközpont
Vezeti: Valu Tibor (Szilágyi Zsolt, Takács Ádám)

Kép: Az őszi hazai 3–1-es meccsen Luis Ramos kezdte a gólgyártást. Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap