Pontért, pontokért utazunk Füredre

Pontért, pontokért utazunk Füredre

Újabb szokatlanul nehéz etapba kezd csapatunk, ugyanis holnaptól a következő vasárnapig három fordulót is lebonyolítanak a bajnokságban. Az ehhez hasonló sűrített program a lényegesen bővebb keretekkel rendelkező másodosztályú együtteseket is megviseli, kardinális kérdés lesz tehát, ki hogyan tud frissíteni, illetve rotálni.

A küszöbön álló 5. játéknapon az újonc Tiszafüred otthonába látogatunk, amely hozzánk hasonlóan 6 ponttal áll a tabellán. Mindenképpen figyelemre méltó, hogy ellenfelünk mindkét sikerét odahaza könyvelhette el, vendégként viszont a szelídebb oldalát mutatta.
– Az előző héten szervezettség terén az eddigi legjobb képet festettük magunkról, igaz a legkevesebb gólszerzési lehetőségünk is a Balassagyarmat ellen akadt, a hatékonyságunk viszont ebből adódóan kimagaslott – tekintett vissza a legutóbbi találkozóra Boros Tibor, a gyarmatiak szakmai koordinátora. – Négy forduló után sem változtattunk az eredeti elképzelésünkön, mely szerint az augusztust a csapatépítésre szánjuk, és a nyár elmúltával fogalmazzuk meg a konkrét helyezésbeli elvárásokat.
Természetesen a részcélok is adottak. A vezető elmondása szerint az előttük álló három augusztusi meccset szeretnénk veretlenül letudni, ebből fakadóan minimum egy pontért kelünk útra Tiszafüredre.
– Nincs rajtunk eredménykényszer, de senki nem haragudna meg azért, ha három ponttal térhetnénk haza – tette hozzá Boros Tibor. – A Tiszafüred hasonló cipőben jár, mint mi, több új játékost építenek be a csapatukba. Akad náluk eltiltott és sérülésből visszatérő játékos egyaránt, újoncként pedig vélhetően minél hamarabb szeretnék megalapozni a bennmaradásukat. A stílusukat próbáltuk feltérképezni, de alapjában véve a saját játékunkat fogjuk erőltetni. Szerencsére több játékosunk is kezd ráérezni az általunk elvártakra. Fő célunk csapatjáték terén előrelépni, de azért bízunk benne, hogy ez eredményességgel is párosul majd.
A meccskeretünk egyetlen helyen módosul az előző héthez képest. A sérülésből felépülő Alexis Sundas játékát nem kockáztatja meg a szakmai stáb, bár már edzett a hét második felében, Árvai Ádám pedig betegség miatt hagyja ki a hétvégét.

NB III Keleti csoport, 5. forduló
Augusztus 23., vasárnap, 17.30:
Tiszafüredi VSE–Füzesgyarmati SK
Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep
Vezeti: Takács Ákos (Szanyi Tibor, Gavalla-Kulcsár Judit)

Kép: Reményeink szerint Tiszafüreden is lesz majd örömre okuk a fiúknak és a szurkolóinknak. Fotó: Erdős Kiara