Pedig a helyzetek megvoltak a pontszerzéshez

Pedig a helyzetek megvoltak a pontszerzéshez

A rangadóvesztés ellenére emelt fővel távozhatott csapatunk Szolnokról. Villand Robiék becsülettel küzdöttek a tavalyi évben még NB II-ben szereplő Tisza-partiak otthonában, de volt egy rövid kihagyásuk hátul, ami végzetesnek bizonyult a pontszerzés tekintetében.

Szolnoki MÁV FC–Füzesgyarmati SK 21 (00)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Szolnok,
500 néző. Vezette: Kulcsár Katalin (Kovács Gábor, Szabó Ferenc Szilárd).
Szolnok: Molnár Farkas T. – Horgosi, Földi, Németh Á., Szabó R. – Papp Sz., Kun (Tóth B., 83.), Tisza, Annus (Nádházi, 71.) – Laczkó (Karacs, 71.), Simon A. Vezetőedző: Tóth Tibor.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Nagy T., Pataki – Toca (Vincze D., 61.), Villand – Székely, Pölöskei, Balogh A. (Styecz, 74.) – Prasler (Lukács, 58.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Tisza (56.), Kun (60.), ill. Raducu (73.).

A meccs első említésre méltó lehetőségét Balogh Alex meg nem adott gólja jelentette a 9. percben, aki egy kipattanó labdát helyezett a szolnoki kapuba. A folytatás kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, inkább csak kölcsönösen kóstolgatták egymást a felek. A félidő második felére aktívabbá vált a Szolnok, így a mi térfelünkre terelődött át a játék. A védelmünk jól hatástalanította a szögletekből és pontrúgásokból a kapu elé belőtt labdákat, elöl pedig megnyílt a kontra lehetőség, igaz vérmesebb gólszerzési esély nem adódott.
Szünet után is a hazaiak kezdeményeztek valamivel többet, de a gól nem volt benne a játékukban. Ennek megfelelően az 56. percben egy szerencsés szituációból szereztek vezetést. Egy
rövid felszabadítást Tisza Kálmán tűzött rá 18 méterről, a labda pedig Nagy Tiboron irányt változtatva került a kapuba, a jobbra mozduló Fildan Calin már nem tudott visszaérni, 1–0. A balszerencsés találat zavart keltett a hátsó alakzatban, s ezt kihasználva egy középre gurított labdát 4 perccel később Kun vágott a léc alá 10 méterről, 2–0. Cserékkel próbáltuk rendezni sorainkat. A félidő második felében, amolyan minden mindegy alapon kitámadtunk és átvettük a meccs irányítását. Sorra alakítottuk ki a helyzeteket, a 73. percben ez hozta meg a szépítő gólt is, amikor Balogh Alexet buktatták a tizenhatos jobb oldali csücskénél. A szabadrúgást Pataki ívelte kapu elé, ahol Raducu Sorin fejéről védhetetlenül pattant a labda a bal sarokba, 2–1. A végjátékban már az egyenlítésért támadott csapatunk. Egy lekészített labdát Vincze Ákos csak pár centivel lőtt kapu fölé, majd a találkozó legnagyobb helyzeténél, a hosszúra ívelt labda ugyancsak őt találta volna meg tisztán a hosszú oldalon, de Styecz Milán ezt nem érzékelte, és rosszabb pozícióból elkanalazta előle a labdát.
Döntetlen színezetű mérkőzés volt, ahol több tiszta helyzet a vendégek előtt adódott, de Fortuna ezen a napon a szolnokiak kezét fogta.

Jó: Kun, Molnár Farkas T., Szabó R., ill. Pataki, Raducu, Székely.

Tóth Tibor: – Az osztály színvonalát játékban és iramban is meghaladó mérkőzésen, mindkét csapat felkészült a másikból. Mindent megtettünk a győzelemért, de a meccs utolsó szakaszában a szerencsére is szükségünk volt ehhez, és talán ennyivel jobbak voltunk.
Boros Tibor: –
Megvolt a forgatókönyvünk a mérkőzésre, de a második félidőben a balszerencsés szituációk ezt teljesen felülírták. A meccs utolsó negyedében már mindent egylapra feltéve kockáztattunk. Volt is négy tiszta ziccerünk, de csak szépítenünk sikerült.

Dr. Kincses László

Kép: Raducu Sorinon nem múlott a szolnoki pontszerzés, hiszen a szépítést jelentő gólt tette a közösbe, de a támadóink ezúttal nem bizonyultak ilyen eredményesnek. Fotó: Nagy Marcell