Ötvenegy nap után újra a pályán

Ötvenegy nap után újra a pályán

Egy hetes közös gyakorlás végén lépett pályára csapatunk, amely az NB III-as bajnokság Közép csoportjában újonc Hódmezővásárhelyt fogadta a téli felkészülési időszak első gyakorlómeccsén. A fiúk 51 nappal az egri bajnokit követően játszhattak újból, a hosszú kihagyás értelemszerűen nem múlott el nyomtalanul, ennek ellenére az eredmény mindenért kárpótolt.

Füzesgyarmati SK–Hódmezővásárhelyi FC 3–1 (2–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Füzesgyarmat. Vezette: Barta.
Füzesgyarmat: Fildan (Ferenczi, 46.) – Achim S. (Karikás, 46.), Raducu (Márkus, 60.), Tóth O., Pataki – Shadi (Ramos, 46.), Achim Á. – Cigan (Balogh G., 60.), Kis Sz. (Molnár Sz., 60.), Vajda (Mazán, 75.) – Popescu (Berecki, 75.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Cigan (16. – 11-esből), Popescu (31.), Balogh G. (67.), ill. Gyürki (90. – 11-esből).

Zárt hadrendben állt fel csapatunk, kivárásra játszva próbálta hibára kényszeríteni ellenfelét. A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, a vásárhelyiek valamivel többet birtokolták a labdát, igyekeztek építeni a játékukat, ugyanakkor hátul tálcán kínálták a lehetőségeket, s ezekből kettőt gólra váltottunk a szünetig.

Részünkről a második felvonásban is folytatódott a türelemjáték, nem akartunk nyomást helyezni a vendégekre. Bár két-három meghatározó emberünk a hosszú kihagyás miatt kevésbé volt labdabiztos, az összképet ez sem rontotta le, a hatékonysággal pedig magabiztosan nyertük a meccset.

Február 3-án, szerdán 17.30 órakor a Körösladány MSK csapatát fogadjuk a soron következő tesztmeccs keretében.

Boros Tibor: – Majd két hónapos kihagyás után találkoztam ismét a játékosaimmal. Az volt a lényeg, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A célunk a fegyelmezett játék és a zárt védekezés fenntartása volt, s ennek maradéktalanul megfelelt a csapat.

Kép: A csapat megtette, amit a szakvezetés elvárt tőle. Fotó: Erdős Csaba