Összeállt a téli felkészülés menetrendje

Összeállt a téli felkészülés menetrendje

Január 25-én kezdi meg a téli felkészülést a csapatunk. A szakmai stáb öt hetes közös munkával tervez, a srácok számára azonban ennél lényegesen rövidebb lesz a lazítás időszaka, hiszen egyéni feladatokat már az új esztendő első napjaitól kapnak.

Február végén nyomban a listavezető Tiszakécske elleni rangadóval indítjuk a tavaszi idényt, de az első idegenbeli fellépésünk is komoly erőpróbát sejtet a tabellán közvetlenül mögöttünk álló Balassagyarmat vendégségében. Hogy a csapat ezekre a fontos derbikre elérje a szükséges felkészültségi szintet, öt edzőmérkőzés áll a rendelkezésére. A partnerek között az Előre második számú együttesén kívül kizárólag NB III-as alakulatok vannak. A sort a Közép csoportban érdekelt Hódmezővásárhely nyitja, a szomszédos Körösladánnyal kétszer meccselünk, a bajnoki főpróbát pedig a csoporttárs Kisvárdával tartjuk, amellyel már ősszel letudtuk mindkét párharcunkat.
– Január elejétől egyéni edzésrenddel készülnek a játékosok, ennek hatására a január 25-i kezdéskor az erőállapot fokozásával már aligha lesznek gondjaink – mondta el Boros Tibor szakmai koordinátor. – Mivel az ősszel elért eredménnyel alapvetően elégedettek voltunk, számottevő változást nem tervezünk a keretben. Egyedül Szabó Richárd jelezte, hogy elvágyik és tavaszra a fiatal Erdős-Balizs Arnold is hazatér Erdélybe. Úgy kalkulálunk, hogy a védőt a felépülő Lippai Tibor maradéktalanul pótolni tudja, a kapu előtti hatékonyság javítása érdekében azonban egy gólerős támadót mindenképpen szeretnénk igazolni, hogy tavasszal is versenyben lehessünk a még kiadó dobogós helyért. Keresünk még egy bal lábas, védekezni tudó játékost, és bízunk a súlyos térdsérülése miatt több hónapot kihagyó Csörgő Raul visszatérésében is.

A tervezett téli program
Január 30., szombat, 11.00: Hódmezővásárhelyi FC–Füzesgyarmati SK
Február 3., szerda, 17.30: Füzesgyarmati SK–Körösladány MSK
Február 6., szombat, 10.00: Füzesgyarmati SK–Békéscsaba 1912 Előre II.
Február 13., szombat, 10.00: Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK
Február 21., vasárnap, 14.00: Füzesgyarmati SK–Kisvárda Master Good II.
Február 28., vasárnap, 14.00: Füzesgyarmati SK–Tiszakécskei LC (bajnoki)

Kép: Kis Szabiék számára már jövő héttől megkezdődik a házi munka. Fotó: Lénárt Márton