Önbizalmat és erőt adó győzelem

Önbizalmat és erőt adó győzelem

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában elmaradt mérkőzéseket pótolták szerda délután. Csapatunk számára előzetesen komoly kihívást jelentett a télen jelentősen megerősített DEAC, amely az idei három tétmeccsét veretlenül hozta le. Ezen a napon azonban nem tudta az eddigi formáját nyújtani, köszönhetően a taktikailag érett játékunknak, illetve pontrúgásaiknak, melyekből 4 találatot is elértek támadóink.

Debreceni EACFüzesgyarmati SK 0–4 (0–2)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, 250 néző. Vezette: Valu Tibor (Berényi Ákos, Pipicz Norbert).
Debrecen: Csúri – Karikás, Ramos, Máté, Kovács M. – Sütő (Csörgő, 61.), Spitzmüller – Kincses (Sós, 72.), Vékei (Nagy D., 61.), Balogh K. – Nagy R. Edző: Sáfár László.
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze, Raducu, Nagy T. (Hajdu, 85.), Varga M. – Villand – Styecz (Bajnók, 77.), Sipos, Pataki – Urbán, Popescu (Zádori S., 31.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Vincze (23., 65.), Styecz (33.), Raducu (60.).

Változatos mezőnyjátékkal telt a félidő első fele. Valamivel a Villandék kezdeményeztek többet, akik a 23. percben a vezetést is megszerezték. Sipos szögletét Urbán csúsztatta meg 7 méterről, a labda a kapufáról a hosszún helyezkedő Vincze elé került, aki besodorta a labdát a hálóba, 01. Nem jelentett jó óment, hogy az első számú gólvágónkat, Popescut félóra múltán le kellett cserélni egy belépőt követően. Styecz Milán azonban hamarjában nemes bosszút állt a társáért, miután Sipos indításából a jobb szélről, 15 méterről, futtából védhetetlen lövést küldött a bal felső sarokba, 02. Az ellenfél kontrával válaszolt a 37. percben, de a beadásból kapura helyezett közeli labdát Fildan bravúrral hárította.
A második játékrészben sem hagyott alább csapatunk lendülete, sorra vezettük támadásaikat, a debreceniek mintha idő előtt beletörődtek volna a sorsukba. A 60. percben egy újabb pontos Sipos-szöglet után már Urbán döntésre vihette volna, de 70 centiméterről(!) hibázott, a védőről kipattanó labdát Styecz tolta középre, ahol az érkező Raducu 7 méterről már betalált a kapuba, 0–3. Nem sokkal ezután a remekül játszó Vincze adta meg a kegyelemdöfést a debrecenieknek. A változatosság kedvéért Pataki szögletnél, Nagy Tibor rövidről tovább csúsztatott labdáját bólintotta a kapuba, 04. A mérkőzés utolsó negyedében sem vettünk vissza a tempóból, újabb gólt azonban már nem sikerült szereznünk, bár Pataki előtt adva volt a lehetőség, de előbb kihagyta a büntetőt, majd remek egyéni teljesítmény után a kapus mellett elpasszolt labdája a kapufáról pattant a mezőnybe.
A piros-fehér legények szemre is tetszetős játékkal, meglepő könnyedséggel vették az előzetesen „rázósnak” ítélt szomszédvári derbit. A sikerrel 3 pontra kerültünk a 4. helyen álló MTK-tól, és 4-re távolodtunk el a veszélyes zónától.
Jó: Ramos, ill. Villand (a mezőny legjobbja), az egész vendégcsapat.
Boros Tibor: Kiváró taktikára alapoztunk, szándékosan átadtuk a teret, amivel a debreceniek nem tudtak mit kezdeni. Jól felkészültünk a pontrúgásaikból, számunkra viszont éppen a saját pontrúgásaink hozták meg a kiérdemelt sikert.

Kincses László

Címlapon: Az alkalmi támadóvá előrelépő Vincze Dániel két gólt is szerzett Debrecenben. Fotó: Ács Zsolt Jr.