Nem érdemtelen fővárosi győzelem

Nem érdemtelen fővárosi győzelem

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság vasárnapi 27. fordulójának rangadóján a BVSC-Zugló visszavágott csapatunknak az őszi ötgólos sárréti vereségért. A nagy terveket szövő fővárosi együttes jól használta ki a hátsó megingásainkat, így a mezőnyben hiába bizonyultunk méltó partnernek. A vereséggel sajnos az éremszerzés esélye is távolodik számunkra.

BVSC-Zugló–Füzesgyarmati SK 3–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Budapest, zárt kapuk mögött. Vezette: Gáspár András (Gyűrüsi Péter, Farkas Gergő Zoltán).
BVSC: Horváth G. – Májer, Balogh M., Komódi (Balázs, 74.), Tóth K. – Simon K. (Pintér, 88.), Ladányi, Fisli, Szilágyi M. (Bartos, 88.) – Kelemen (Schrammel, 78.), Murai. Vezetőedző: Céró Bálint.
Füzesgyarmat: Fildan – Karikás (Achim S., 53.), Lippai, Raducu, Achim Á., Pataki (Csörgő, 74.) – Vajda (Árvai, 74.), Ramos (Tóth O., 65.), Shadi – Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Gólszerző: Kelemen (27.), Szilágyi (48., 81.).

Az első félidő aktív mezőnyjátékkal telt, helyzet csak elvétve akadt. A 27. percben egy védelmi hibát kihasználva, gyakorlatilag a semmiből jött a hazaiak gólja. A jobb szárnyunk szellősségét kihasználva, egy középre centerezést Kelemen értékesített, 1–0.

A második félidő elején próbáltunk támadólag fellépni, de ez Shadi révén csak egy kapufát eredményezett számunkra. A másik oldalon viszont a 48. percben egy újabb jobb oldali megingást kihasználva, Szilágyi egy csel után a 16-os vonaláról tekert a kapu bal sarkába, 2–0. Cserékkel próbáltunk frissíteni, de helyzetig már nem jutottunk el. Kezdtek hitehagyottá válni a fiúk, ami a végén egy újabb zuglói találatot eredményezett. A 81. percben Murai a jobb szélen zavartalanul játszott Szilágyi elé, aki jobbról a 11-es pont magasságából lőtt a jobb alsó sarokba, 3–0.

Jó: az egész hazai csapat, ill. Ramos, Achim Á.

Céró Bálint: – Egy taktikailag remekül felkészített ellenféllel szemben a szezon legjobb játékát nyújtottuk. A védekezésünket külön kiemelném. A mérkőzés az elképzeléseink szerint alakult, végig kontroll alatt tartottuk a játékot.
Boros Tibor: – A zuglói csapat agresszívabb, motiváltabb volt, mint mi, emellett jobban is játszott. Nincs miről beszélni, megérdemelték a győzelmet.

Kép: A csapatunk ezúttal nem tudta úgy felszívni magát, mint az őszi találkozóra. Fotó: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap