Megvan az első idegenbeli pontunk

Megvan az első idegenbeli pontunk

Megszereztük az első idei idegenbeli pontunkat, az NB III-as labdarúgó-bajnokság szerdai hatodik játéknapján. A  „mumusnak” tekintett Tiszaújváros otthonában értünk el döntetlent úgy, hogy az első félidő finisében a hazaiak, a másodikban pedig mi találtunk kapuba.

FC Tiszaújváros–Füzesgyarmati SK 1–1 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Tiszaújváros, 180 néző. Vezette: Muhari Gergő (Sztányi Tibor, Benkő Róbert).
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Kundrák, Gelsi, Valkay, Bocsi (Kiss B., 26.) – Tóth S., Nagy P. – Páll, Vitelki B. (Lehóczki, 74.), Gönczi – Nagy D. (Erős, 61.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Vasziljevics (Toca, 68.), Pataki – Achim S. (Bódis, 93.), Kis Sz. (Orovecz, 84.), Oltean, Cigan – Popescu (Szabó B., 68.), Virág (Kiss G., 46.). Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Nagy D. (40. – 11-esből), ill. Raducu (86.).

[AdSense-A]

Kezdettől kitűnt, hogy két masszív csapat veszi fel a küzdelmet. Hosszú ideig nem találtak egymáson fogást a felek. Később mi váltunk veszélyesebbé, de Virág két ígéretes lehetőséget is elpuskázott. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a szünet előtt jött a hidegzuhany számunkra. Vasziljevics hibáját Oltean tetézte egy-egy felesleges becsúszással, ami büntetőt eredményezett. Nagy D. lövésébe Fildan beleért, de az erős labda így is a kapuban landolt.
Az előrejáték lendítése érdekében fiatalt cseréltünk a szünetben, bízva benne, hogy Kiss Gábor gyorsabban reagál és futásra tudja kényszeríteni a lassú hazai védőket.  Kezdetben a hazaiak visszavették az irányítást, kevésbé tűntünk stabilnak. Ezután egy kettős cserével próbálkoztunk, ami végre elérte a várt hatást. Lendületesebbé vált a csapat, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. A végjátékban Raducu előbb kihagyott egy nagy ziccert, de a sors pár perc múltán visszaadta a lehetőséget, és ekkor már élt a lehetőséggel. Az utolsó pillanatokban  a győzelemért rohamoztunk, a hazaiak azonban kihúzták a számukra nehéz időszakot.

Jó: Tóth Cs., Nagy P., Nagy D., Vitelki B., Bussy, ill. Pataki, Raducu, Kis Sz., Achim Á., Cigan.

Boros Tibor: – A mérkőzés előtt a pontszerzésből indultunk ki, ez alapján nem lehetek elégedetlen. Összességében úgy is stabilak voltunk, hogy két-három emberünk kimondottan gyenge teljesítményt nyújtott, ezzel együtt a többiek által minőségi teljesítményt tettünk le az asztalra és a helyzetek alapján közelebb is álltunk a győzelemhez.