Megkezdődött a kollektív munka

Megkezdődött a kollektív munka

Az idei év első közös gyakorlását tartotta meg hétfőn a csapatunk. A játékosok egyéni edzésterv alapján év eleje óta dolgoznak, a bajnokság rajtjáig hátralévő hat hetes időszakot pedig kollektíven teljesítik Boros Tibor szakmai koordinátor irányelvei alapján.

Mindvégig hazai környezetben gyakorolunk a Sényő elleni március 3-i hazai bajnoki nyitányra. Vegyes felkészülésről szól ez az időszak, sok tesztmérkőzéssel színesítve. A hét során a keddi, szerdai és csütörtöki napokon délelőtti konditermi foglalkozások egészítik ki a délutáni műfüves tréningeket. Már ezen a szombaton edzőmeccs is szerepel a programban. A Budapest Honvéd-MFA I. osztályú U19-es együttese ellen lépünk pályára a Magyar Futball Akadémián vadonatúj kispesti bázisán. A folytatásban a szerdai foglalkozásokat is a tesztmeccsek merítik ki. Az ellenfelek között többnyire hazai harmadosztályú csapatok lesznek, de február 2-án például a román második ligában érdekelt UTA Arad látogat el Gyarmatra.
– A pihenő időszakra azt kértem, hogy akik sérülésekkel bajlódtak, mindent tegyenek meg a regenerálódásért, a többiek pedig tartsák szinten magukat. Úgy érzem, hogy ennek eleget tettek a srácok mondta el Boros Tibor, hozzátéve: egyedül Balogh Alex végez külön futásokat, de a jövő héttől ő is becsatlakozhat a közös munkába.
Már nem tagja a keretnek Hajdu István, aki a párjával a fővárosba költözött, ott fog munkát vállalni és csapatot is keresni magának. Akad ellenben három próbázó. Közülük a 19 éves Kisari Tibor a legismertebb, aki dévaványai származású, de az MTK-ban nevelkedett, az őszi idényt pedig az NB III Közép csoportjának listavezetőjénél töltötte, Szentlőrincen. Mellette két nagyváradi illetőségű játékos próbál szerződéshez jutni. A 20 esztendős Bartók István és a 21 éves Boka Benjamin is román harmadik- és negyedik ligás alakulatokban játszott.
Az előttünk álló napok az állóképesség fejlesztéséről, valamint a próbázók teszteléséről szól majd. Mivel a terveken belül vagyunk, nem szándékozunk komoly keret átalakítást végrehajtani, persze azért két-három poszton nem elképzelhetetlen frissítés tette hozzá a szakmai koordinátor, aki szerint a cél változatlan, az első öt között maradást tartjuk szem előtt.

Kép: A konditermi munkát  két csoportra osztva végzik a fiúk