Leblokkoltunk a balszerencsés első gól után

Leblokkoltunk a balszerencsés első gól után

Az első félidei 8 perces rövidzárlat eredményeként a bajnoki év legsúlyosabb vereségét szenvedtük el Jászberényben. A Keleti csoport 19. játéknapja egyik kiemelt meccsén túlságosan súlyos egyéni hibákat követtünk el ebben a rövid szakaszban, emiatt a szünet után már hiába szaladtunk az eredmény után.

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK 41 (30)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Jászberény, 2
20 néző. Vezette: Ducsai József (Baghy Csaba, Kovács Gábor).
Jászberény: Miski – Szemere, Ilkovics, Hevesi-Tóth, Süttő – Svedjuk (László, 82.), Szöllősi, Albert Á. (Herczeg, 91.) – Szanyi, Szanku (Szabó T., 87.), Ludasi. Edző: Huszák Géza.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Raducu, Nagy T. (Faggyas, 46.), Pataki – Vincze Á. (Styecz, 46.), Villand, Toca – Székely, Popescu, Lukács (Pölöskei, 70.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Fildan (26. – öngól), Albert Á. (31., 80.), Szanku (34.) ill. Faggyas (76. – 11-esből).

Az első félidő első fele a mi elképzeléseink szerint alakult, stabilan álltunk a lábunkon, többet is birtokoltuk a labdát, nagy helyzet azonban egyik oldalon sem adódott. A 26. percben némileg váratlanul szereztek vezetést a hazaiak. Egy kapu elé ívelt ártalmatlan szögletnél a szél megtréfálta Fildan kapust, aki a saját kapujába bokszolta a labdát, 10. A szerencsétlen találat alaposan megzavart bennünket, a berényiek ellenben megérezték a „vérszagot”. A 31. percben labdaszerzést követően Albert kicselezte a jobb oldali védelmet és 12 m-ről laposan lőtt a balra vetődő Flidan helyére, 20. Még nem volt vége a rémálomnak: a 34. percben a jobb szélről indult zavartalanul a hazaiak támadása, amely lövéssel zárult. Fildan még beleért, a gólvonal előtt guruló labdát elrúghattuk volna, ehelyett Szanku segítette be azt egy méterről, 30.
A második félidőre kettős cserét hajtottunk végre és két újabb támadót küldtünk pályára, megrizikóztatva ezzel a nagyobb arányú vereséget. A szerkezetváltás azonban jótékony hatással volt, negyedóra alatt három nagy lehetőség is adódott előttünk. A hazaiak szórványos kontráinál Fildannak kétszer is veszélyes szituációban kellett közbeavatkoznia. A napi szerencsénkről mindent elmond, hogy Popescu még 2 méterről sem tudott az üres kapuba fejelni. A szépítés a 76. percben jött el, amikor Raducu ívelt fel a védők mögé, a labdára startoló Székelyt elütötte a hazaiak hálóőre, amiért tizenegyes járt. A büntetőt Faggyas Milán „panyenkázta” a kapus helyére, 31. Mielőtt éledezhettek volna a reményeink, a jól játszó Albert egy újabb egyéni megmozdulással a 80. percben pontot tett a meccs végére, 41.
A
z első gólig nem sok minden utalt arra, hogy ennyire gól gazdag mérkőzés lesz, de egy balszerencsés szituáció alapjaiban változtatta meg a találkozó kimenetelét. A hazaiaknak szinte minden összejött, mi viszont hadilábon álltunk a szerencsével.
Jó:
az egész hazai csapat, Albert a mezőny legjobbja, ill. senki.
Huszák Géza: – Fantasztikus első félidőt produkáltunk egy jó csapat ellen. Ez döntő volt a végeredményt illetően. Sok sikert a Füzesgyarmatnak!
Boros Tibor: –
Nagyon sokáig kiegyenlített volt a találkozó, de egy balszerencsés momentum és Albert Ádám kimagasló egyéni teljesítménye a hazaiak felé billentette a mérleg nyelvét. A fociban nincs ha, így azt kell mondanom, hogy a jászságiak sikere teljesen megérdemelt.

Dr. Kincses László

Kép: A jászságiak szélekről vezetett akciói okoztak bonyodalmakat. Fotó: Erdős Norman