Kis Szabi ismét a kezdőben kapott lehetőséget

Kis Szabi ismét a kezdőben kapott lehetőséget

Az észak-olaszországi Padánia csapatával csapott össze vasárnap este Székelyföld Labdarúgó válogatottja a londoni CONIFA-világbajnokságon. Ezúttal nem sikerült a győzelem, a székelyek 31 re kaptak ki.

Az már az előző két játéknapon kiderült, hogy úgy Székelyföld, mint olasz ellenfele, a Padánia továbbjutóként lép pályára egymás ellen a C csoport rangadóján. A kérdés csak az volt, hogy melyik együttes végez az élen. Padánia válogatottjában a kezdők közt szerepelt az ex-litván válogatott, Marius Stankevicius, aki több Top-ligát is megjárt ereje teljén. A másik oldalon kezdettől ott volt a pályán csapatunk irányítója, Kis Szabolcs.
A székely fiúk kezdettől irányították a meccset, számtalan helyzetet alakítottak ki a 90 perc során, gólt azonban csak a legvégén tudtak elérni, de addigra a lehetőségeit remekül kihasználó olaszok már hárommal jártak előrébb.
Székelyföld válogatottja csoport-másodikként várhatja a negyeddöntőket, ellenfele a D csoport győztese, Nyugat-Örményország lesz. A találkozót kedden 20 órakor rendezik a Hayes Lane stadionban.

Padánia–Székelyföld 3–1 (3–0)
Székelyföld: Nagy – Kilyén, Benkő-Bíró, Csizmadia, Csiszér, Mitra, Szőcs Lóránd, Györgyi, Fülöp István, Kis Sz., Bajkó. Csere: Gazda, Hodgyai, Szőcs László. Edző: Ilyés Róbert.
Gólszerző: Szőcs László (90.)

Az olaszok elleni székely válogatott. Fotó: Pál Árpád