Kiköszörültük a csorbát

Kiköszörültük a csorbát

NB III. Keleti csoport, 31. forduló

Füzesgyarmat, 2022. április 17. 17:00 óra

A szél támogatásával kezdtük a mérkőzést és az elejétől fogva többet kezdeményeztünk. A 24. percben szereztünk vezetést, egy jobb oldali beadás szállt a hosszúra, amit Cigan az ötösről fejelt a hálóba. Feladta addigi taktikáját a vendégcsapat, és kitámadott, azonban ez a fellángolás hamar alábbhagyott, a 42. percben pedig Cigan tovább növelte az előnyünk, ezúttal a jobb összekötő helyéről, a tizenhatos jobb sarkáról talált laposan a hálóba. A folytatásra nehezítette a dolgunk, hogy Raducu korai kényszerű cseréje után Bartókot is le kellett cserélni, noha a kispadon ülő játékosaink sem voltak egészségesek. Rendszert is váltottunk, próbáltuk tartani a magabiztos előnyt, de az 54. percben mégis közelebb férkőztek a vendégek, Nagy-Kolozsvári 30 méteres szabadrúgásánál megtolta a labdát a szél, amit így Fildan a saját kapujába ütött. Ezt követően az egyenlítésért támadott az Eger, de egy pontrúgást követően mégis mi szereztünk újabb gólt. Achim Sebastián az oldalvonal mellől, jobbról pontosan tekert a kapu elé, a hosszún érkező Lippai pedig az ötösről a sarokba belsőzte a labdát. A bekapott találat visszavetette a hevesieket. A 90. percben pedig Popescu gólját érvénytelenítették les címen, noha az egyik védő az alapvonalra helyezkedve akart menteni. A csattanó ellenfelünké volt: a hosszabbításban egy előrevágott labdát az elcsúszó védője mellől Pál lőtt a léc alá. Összességében ma jobb teljesítményt nyújtottunk és magabiztos győzelmet arattunk.

Füzesgyarmati SK – Eger SE 3-2 (2-0)

FSK: Fildan C. F. – Nagy N. J., Raducu C. S. (Bukor Z. M.), Lippai T., Pataki Z. L. – Bartók I. D. (Pohl R.), Hussein S , Achim Á. S., Cigan C.-L. – Achim S. Z. – Popescu G. R. vezetőedző: Szabados Tamás szakmai koordinátor: Boros Tibor

Cserék: Ferenczi J. M., Komáromi J., Márkus M., Már Á.

ESE: Varga H. L. – Dobler Sz. (Pál Sz.), Hadnagy B. J., Antal Zs. (Nagy-Kolozsvári D. K.), Nagy G., Debreceni D., Rébék R., Juhász G. (Hegedűs D.), Lencsés B., Medveczki M., Berki P. – vezetőedző: Szekeres Adrián

Cserék: Fedinisinec E., Jancsó Cs. B., Farkas K., Olasz D.,

Gólszerzők: Cigan C.-L. 24. p., 42. p., Lippai T. 70. p., ill. Nagy-Kolozsvári D. K. 54. p., Pál Sz. 92. p.

A mérkőzés jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/56/0/23706/31/1632326.html

BOROS TIBOR: – Az előzmények nem voltak kedvezőek, hiszen a szűkös keretünkből két eltiltottunk mellett két sérült fiatal játékosunkra sem számíthattunk. Pluszba jöttek az első félidei sérülések, az óriási potyagól, és hogy az egész meccsen ólomlábakon járt a csapat. Ilyen körülmények között NB III-ban még soha sem szereztünk pontot, az alapembereink azonban felülkerekedtek a problémáinkon, és igazolták, hogy remek sportemberek.

Jók: Lippai T. (a mezőny legjobbja), Hussein S., Bukor Z. M., Achim S. Z., Achim Á. S., Cigan C.-L., Popescu G. R., ill. Antal Zs., Nagy-Kolozsvári D. K., Berki P.

Hajrá, ‘Gyarmat!

Fotó: Daru Andrea