Heti ellenfélmustra

Heti ellenfélmustra

A kiesés ellen küzdő Salgótarjánt fogadja csapatunk vasárnap 17.30 órás kezdéssel. Amint az elmúlt hét is igazolta, ebben a csoportban egyetlen riválist sem szabad félvállról vennünk, mert bizony az könnyen fonákul sül el. A mostani vendégek sorsa ráadásul a Sajóbábonyéhoz hasonló, hiszen újoncként ők is a tagságuk meghosszabbításáért küzdenek. Legutóbb a saját bőrünkön érzékeltük, hogy a kiesés réme mennyire tudja fokozni a harci kedvet, ennek megfelelően nem számíthatunk könnyű 90 percre.

Szokásával ellentétben Csillag László edzőnk is inkább a mi dolgainkkal, problémáinkkal foglalkozott, amikor az ellenfélről kérdeztük.
– Csak osztani tudom az
t, hogy a sajóbábonyi első félidő nem volt méltó a csapathoz, a játékosoknak éppen ezért van törleszteni valójuk a vezetők és az őket elkísérő szurkolók számára, de a saját önbecsülésük miatt is. Nem lehetünk tehát tekintettel arra, hogy ki az ellenfél, más cél nem vezérelhet bennünket, csak a győzelem megszerzése. Ennek fényében készülünk a hétvégére. Természetesen figyelembe vesszük az ellenfélről rendelkezésünkre álló információkat is. Tudjuk róluk, hogy egyaránt rendelkeznek gyors, sokat futó és jól fejelő labdarúgókkal, akikre külön is figyelmet kell szentelnünk. Nem egy „mezei alakulatról” van szó, amely egyszerű eszközökkel próbál érvényt szerezni céljainak, sokkal inkább játszó csapatnak számít. Minden pontra szüksége van, de mi erre nem lehetünk tekintettel, mindenképpen meg kell nyernünk a meccset az elképzeléseink megvalósítása érdekében mondta el Csillag László.