Hamarjában új forgatókönyv után kellett nézni

Hamarjában új forgatókönyv után kellett nézni

Második szabolcsi ellenfelével is megosztozott a pontokon csapatunk, amely az NB III-as bajnokság 2. fordulójában Sényőn végzett döntetlenre. A fiúk egy figyelmetlenség miatt hamarjában hátrányba kerültek, a meccs finisében azonban sikerült menteniük a menthetőt.

Sényő-Carnifex FC–Füzesgyarmati SK 11 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Sényő,
250 néző. Vezette: Kátai Gábor (Rideg Martin, Skover Péter).
Sényő: Gagyi – Bodó, Klepács, Fekete T., Kristófi (Marics, 65.)Hadházi (Ács, 71.), Lakatos L., Phrakonkham, Fabu – Kapacina, Barcsay (Márton, 80.). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Raducu, Vincze Á. (Kis Sz., 74.), PatakiVincze D., Villand – Kinczel (Pölöskei, 58.), Prasler, Balogh A. (Lukács, 58.)Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Barcsay (2.), ill. Székely (82.).

Gyarmati szempontból kifejezetten rosszul indult a találkozó. A 2. percben Achim Ádám lábáról lopták le a labdát, középre passzolták, Barcsay elé került, aki 10 méterről a kiszolgáltatott Fildan mellett lőtt a hálóba, 1–0. A bekapott gól után 20 perc kellett, hogy felvegyük a ritmust. A félidő második felében már irányítottuk a játékot, az igazi helyzetek azonban a hajrára maradtak. Ennek a része volt a 40. percben Székely Dávid ziccere, aki megesernyőzte védőjét, de lövése hajszállal kapu fölé szállt. A 43. percben Pataki Zalán veszélyeztetett 25 méteres szabadrúgásból, ám a felső sarokba tartó löketét nagy bravúrral védte a hazaiak hálóőre, Gagyi.
A második félidőben szűk negyedóra leforgása után kettős cserével igyekezett frissíteni csapata szélső támadójátékát Boros Tibor, azonban továbbra sem találtuk a szervezett sényői gárda gyengéit. Kis Szabolcs pályára lépésével egy védőt is beáldoztunk a pontszerzés érdekében. Át is tolódott a játék a hazaiak térfelére. A nagy igyekezet a 82. percben hozta meg a várt eredményt. Egy sokpasszos támadás során már Villand Róbert lőhetett volna, de kecsegtető helyről balra tolta a labdát Pataki Zalánnak, akinek a sokadik mintaszerű beadását Székely Dávid bólintotta elegánsan a hálóba, 1–1. A történek pikantériája, hogy a gólszerző fél perccel korábban került fel szélső középpályásból újra a csatársorba. Akadtak még kecsegtető lehetőségek a végén, a legnagyobb helyzete Pataki Zalánnak volt, aki egy hosszú sprint végén 10 m-ről alig lőtt fölé.
Összességében a gyarmatiak önmagukat hozták nehéz helyzetbe az elején elkövetett súlyos hibával, azonban erőfeszítéseik végül egy pontot hoztak a konyhájukra.
Jó:
Lakatos, Barcsay, Fabu, ill. Székely, Villand, Pataki.
Boros Tibor: – Alapjaiban változtatta meg az előre eltervezett forgatókönyvet a nagy egyéni hibából bekapott gól. A hazaiak is teljesen más stílust választottak érthető okokból. A mi részünkről többszörös kísérletezésbe ment át a találkozó: próbáltunk rést találni a betömörülő hazaiakon, akiket még a számomra teljesen érthetetlen módon hitelesített szabálytalan, keskeny pálya is segített. Körülbelül a hatodik átszervezésünk hozta meg az egyenlítést, ezek után is mindent egylapra téve rohamoztunk a győzelem megszerzéséért, de már nem jártunk sikerrel.

Kincses Gábor

Kép: Székely Dávid első hivatalos góljával pontot mentett a  csapatnak. Fotó: Erdős Csaba