Folytatni a tavaszi sikerszériát!

Folytatni a tavaszi sikerszériát!

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság hétvégi 24. fordulója keretében Csepelen, az MTK Budapest II. alkalmi otthonában lép pályára csapatunk. A szerdai, ESMTK felett aratott győzelem jótékony hatására az 5. helyre léptünk előre, a mostani ellenfél viszont két pozíciót veszített a tiszaújvárosi vereség miatt, így most a 7. a tabellán.

Az őszi idény során több olyan peches meccsünk is volt, amikor a hajrában hullajtottunk el pontokat. Közéjük tartozott az MTK elleni hazai találkozó, de az akkori együttesük alaposan kicserélődött. Meghatározó játékosaik vagy az első csapatuknál, vagy más NB II-es alakulatnál pallérozódnak, az NB III-as alakulatukban pedig egy-két embert leszámítva, 17-20 éves fiatalok kapnak lehetőséget. Bizonyára ez lehet az oka annak, hogy tavaszra kicsit visszafogottabb a szereplésük, ettől függetlenül szoros eredményeket produkálnak, és a kék-fehérek klasszikus stílusát képviselik írta körül a vasárnapi ellenfelet Boros Tibor szakmai koordinátor, aki kellemes gondokkal küszködik.
A piros-fehérek kiválóan szerepelnek, ráadásul a szerdán megműtött Popescun kívül mindenki hadra fogható, igaz Toca és Bajnók hagyott ki edzést a hét második felében.
Jó hangulatban folyt a hétközi munka. Csütörtökön kettészedtük a keretet, az előző napi kezdők frissítettek, a cserék számára pedig teljes értékű edzést vezényeltünk. Pénteken már közös programot tartottunk, a hétvégi taktikai elemeket vettük át, szombaton pedig annak a finomítását végeztük, illetve a pontrúgásokat gyakoroltuk. Bár egy-két hete még eszembe sem jutott, hogy az MTK előtt leszünk ezen a találkozón, de ha már így alakult, akkor szeretnénk, hogy ez így is maradjon. Pontért, pontokért utazunk Csepelre, valós értéke csak a győzelemnek van, amire képesnek tartom a jó passzban lévő csapatunkat fogalmazott a célok kapcsán Boros Tibor.
A gyarmatiakkal tényleg fut a szekér, a tavaszi idényre eső hét mérkőzés alapján, öt győzelemmel és két vereséggel a Monor mögött a második helyet foglalják el a tabellán. Ettől függetlenül biztosan lesz változás a szerdai kezdőhöz képest. Részben azért módosul az összetétel, hogy bizonyítási lehetőséget kaphassanak az eddig kevesebbet szereplők, részben pedig már a jövő szerdai, Gyöngyös elleni meccsre is gondolnak.

NB III Keleti csoport, 24. forduló
Április 22., vasárnap, 16.30.
MTK Budapest II.–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Görög Márió (Bede Tamás, Bati Norbert).

Címlapon: Lesznek változások a kezdőben, akár Sipos Krisztián is visszafoglalhatja helyét a pálya közepén. Fotó: Erdős Csaba