Ez a siker tehermentesített bennünket a hajrára

Ez a siker tehermentesített bennünket a hajrára

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában magabiztos hazai győzelemmel folytatta szereplését csapatunk. A fiúk a kieső helyen tanyázó Balassagyarmatot verték, az otthon tartott 3 ponttal pedig a jövő évi harmadosztályú tagságunkat is kiharcolták.

Füzesgyarmati SK–Balassagyarmati VSE 30 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 350 néző. Vezette:
Kovács Imre (Kovács Brankó, Zsákai Milán).
Füzesgyarmat: Fildan – Hajdu (Sipos, 70.), Nagy T., Raducu, Varga M. – Vincze, Villand – Bajnók (Zádori I., 65.), Lukács (Kis Sz., 85.), Pataki – Styecz. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Balassagyarmat: Földi – Nagy O. (Klinger, 83.), Honti, Rása (Bódis, 60.), Nagy G. – Szalánszki, Németh – Tóth O., Kovács K., Szanyó D. (Magos, 46.) – Szita. Vezetőedző: Rob Kornél.
Gólszerző: Honti (42. – öngól), Raducu (51.), Zádori I. (90.).

Az első negyedóra „útkeresése” után fokozatosan vette át az irányítást a csapatunk. A játék átterelődött a nógrádiak térfelére, ebben az időszakban több lehetőség is adódott labdarúgóink előtt. A vezetést azonban csak a félidő hajrájában tudtuk megszerezni. Egy labdaszerzésből Styecz szöktette Lukácsot, aki jobb szélen tört előre, áttette a játékszert a bal lábára és élesen középre tekert az érkező Styecz irányába, de a menteni igyekvő Honti a saját kapujába vágta a labdát, 1–0.
Szünet után a hátrányban lévő látogatóknak nyíltabb játékra kellett átállniuk, ami sokat könnyített a mieink dolgán. Raducu egy pontos fejessel az 52. percben megduplázta az előnyt, a labdát a kapus csak a gólvonal mögött tudta megállítani, 2–0. A folytatásban próbálkoztak a vendégek, de helyzetbe nem tudtak kerülni, ellenben a mi akcióink folytonos gólveszélyt hordoztak magukban. A végjátékban ismét a nógrádiak térfélfelén folyt a játék, láthatóan feladták a pontszerzés reményét a vendégek, míg a 90. percben Zádori Imre egy klasszis megmozdulással „esernyőzte meg” a kapust, beállítva ezzel a végeredményt, 3–0.
G
yőzelmével a csapatunk matematikailag is bennmaradt az NB III-ban, így a bajnokság finisében felszabadultan tarthatja meg a jelenleg elfoglalt előkelő pozícióját.
Jó: Tóth O., Szalánszki, ill. Villand, Raducu, Pataki.
Boros Tibor:Az idény kezdetétől úgy érzem, hogy a mi szerepünk reálisan nem a bennmaradásért vívott harc, hanem a mezőny első felében van a helyünk. Ezzel a győzelemmel megteremtettük a lehetőségét annak, hogy az optimistább forgatókönyv szerint alakuljanak a dolgaink.
Rob Kornél: – Bár helyzetünk nem volt, de az első kapott gólig kontrolláltuk a játékot. A nagy egyéni hibából kapott gól „megfogta” a csapatunkat, és mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ezt elviseljük.

Kincses László

Címlapon: Lukács Zsombor pontos előkészítésével indult meg a gólgyártás. Fotó: Nagy Marcell