Eredményes hazai rajtban bizakodunk

Eredményes hazai rajtban bizakodunk

Már amikor a sorsolás napvilágot látott, akkor nyilvánvaló volt, hogy a csapatunknak pokolian nehéz dolga lesz a bajnokság első heteiben. Minimális vereséggel rajtoltunk a tavalyi ezüstérmes otthonában, de a hazai premier sem ígérkezik könnyebbnek, hiszen vasárnap 17 órától az a Cegléd látogat hozzánk, amelyet tavaly még az NB II-ben jegyeztek.

Bár a fociban nincs ha, de nehéz feldolgozni a benyi találkozót, hiszen az összefoglaló tanulsága szerint nem is egy szabályos gólunkat vették el kanyarodott vissza az előző hét történéseire Boros Tibor szakmai koordinátor. Persze ezzel nem akarom felmenteni a saját játékosaimat, önkritikusan be kell látni, hogy egyere nem működött olajozottan a rendszerünk.
A
vasárnapi küzdőfelek annyiban megegyeznek, hogy mindkét oldalon jelentős személyi változások történtek nyáron. A mi helyzetünk annyival könnyebbnek tűnik, hogy gyakorlatilag az egész alapozást teljes kerettel végezhettük, ellenben a ceglédiekhez még ezen a héten is érkezett új játékos. A 21 éves Kun László Békéscsabáról igazolt a sárga-kékekhez, és a júliusi, Kórház utcai edzőmeccsünkön ő szerezte az Előre egyenlítő találatát.
Felvételről láttam ellenfelünk előző heti bajnokiját. Masszív csapat benyomását keltette az Eger ellen, stabilan védekezik és a támadások felépítéséhez előszeretettel használja a gyors embereit, de a rögzített szituációkból is képest veszélyt jelenteni tette hozzá a vezető az aktuális ellenfélről.
A vasutasok meggyőző rajtot vettek, hiszen felettébb könnyedén verték 3–0 arányban a komoly szakmai terveket szövő Egert. Ennek ellenére ez egy teljesen más mérkőzés lesz, amivel tisztában vannak az érintettek. Boros Tibor legfőbb gondját az aktuális sérülések okozzák, de nem különösebben kell aggódnia, hiszen meg vannak az alkalmas helyettesek.
Székely Dávid foggyulladás, Máriusz comb-, Vincze Ákos kézsérülés miatt marad ki a vasárnapi keretből tért ki a hétvégi bajnokira. Bőséges az állományunk, ezért többen is lehetőséget kapnak azok közül, akik Jászberényben nem, vagy csak epizódszerephez jutottak. Hogy a bizonytalanság se kössön béklyót a lábakra, már a szombati edzést követően kijelöltem a kezdőt. Egyértelműen eredménykényszer alatt játszunk, a srácok is tisztában vannak azzal, hogy a játék minősége pillanatnyilag másodlagos, mindenképpen meg kell találnunk a győzelemhez vezető utat.

NB III Keleti csoport, 2. forduló
Augusztus 11., vasárnap, 17.00.
Füzesgyarmati SK–Ceglédi VSE
Vezeti: Dobai János (Marozsi Gábor Bence, Bereczki Bence).

Kép: Reményeink szerint nem a védelmünk játssza majd a főszerepet vasárnap. Fotó. Erdős Norman