Eltüntettük az osztálykülönbséget Tiszakécskén

Eltüntettük az osztálykülönbséget Tiszakécskén

Az NB II-be frissen feljutó Tiszakécske otthonában kezdte meg szombaton a felkészülési mérkőzések sorát csapatunk. Sok sérültünk nem állhatott rendelkezésre, ráadásul három próbázónak is lehetőséget biztosította  stáb, de a fiúk így is  remekül megállták a helyüket és döntetlennel zárták a 90 percet.

Tiszakécske VSEFüzesgyarmati SK 11 (0–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Tiszakécske, 300 néző. V.: Lovas.
Tiszakécske, I. félidő: Helesfay – Sirokmán, Szabó L., Oláh M., Róka – Juhász – Markó, Szabó Zs., Kirchner – Havasi, Szabó D. II. félidő: Molnár M. – Benkó, Kardos, Ludánszki, Polyák – Mihály, Tölgyesi, Stoiacovici, Kocsis – Kalmár, Gréczi. Vezetőedző: Szabó István.
Füzesgyarmat: Fildan (Ivicsevics) – Vincze Á., Raducu, Nagy T., Achim – Toca (Kinczel), Villand – Styecz (Szilágyi), Kis Sz. (Ribarics), Pataki (Molnár F.) – Székely (Urbán). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Mihály D. a 61., ill. Székely a 16. percben.

Sérülések miatt a pillanatnyi 21-es keretből mindössze 14 játékos állt Boros Tibor rendelkezésére Tiszakécskén, akiket 3 próbázó, Molnár Ferenc, Ribarics Roland és a 19 éves Szilágyi Márió egészített ki. Noha csak egy hete van edzésben a gárda, az első félidei tizenegy kifejezetten szervezetten és jól tette a dolgát. Nem a véletlen műve volt a 16. percben megszerzett vezetés sem, amelyet Székely Dávid jegyzett egy 18 méteres átlövésből. Az NB II-be frissen feljutó házigazdák első kapuig eljutó próbálkozását a 25. percben hárította Fidan kapus, akinek a félidő végén kellett még játékba avatkoznia. Eközben inkább mi domináltunk, köszönhetően annak is, hogy a pályára lépő újoncok, Vincze Ákos, Achim Ádám és Székely Dávid is remekül illeszkedett a játékba.
A szünetben a Kécske komplett sort cserélt, pályára állítva a tavalyi alapcsapatát. Nálunk is valamennyi csere szóhoz jutott, de sérülések miatt menet közben akadtak játékosok, akiknek vissza kellett térniük. Ekkor már a hazaiak domináltak, sikerült is kiegyenlíteniük az első negyedóra után. Az utolsó 20 percben fokozták a tempót a házigazdák, de újabb találatot nem tudtak elérni, amiben közrejátszott Ivicsevics egy-két remek védése is. A végén pedig ismét Urbán Sándor előtt adódott a meccs helyzete, aki miután kicselezett mindenkit, gyengén gurított az üres kapura, így a labdát szögletre mentették a védők.
Boros Tibor: – Nem az eredményen volt a hangsúly, próbáltuk elosztani a terhelést, de többen is rúgást kaptak, emiatt teljesen felborult az erre vonatkozó előzetes elképzelésem. A teljesítmény elfogadható volt, mégis keserű szájízzel zártam a mérkőzést a sérülések miatt.

KÉP: A srácok szervezetten és fegyelmezetten tették a dolgukat