Először együtt az átalakulóban lévő keret

Először együtt az átalakulóban lévő keret

Kedden az első teljes létszámú nyári edzést tarthatta meg csapatunk, a határnyitás után pedig végleg elhárul az akadálya annak, hogy jövő héttől megkezdhessük a komplex nyári felkészülést is. Az már bizonyos, hogy jelentősen átalakuló kerettel vágunk az új évnek, és az is nyilvánvaló lett, hogy az NB III-ban rajtolunk el augusztus 2-án.

Az NB II-es bajnokság esetleges létszámbővítésével kapcsolatban továbbra sincs hivatalos állásfoglalás, ellenben az idő vészesen fogy. Az ottani szerepvállalást a keret kialakítása miatt kellene tudni elsődlegesen, hangsúlyos szempont továbbá, hogy a működésbe gazdasági társaság bevonása is szükséges, melynek a létrehozása nem megy egyik napról a másikra.
– Egy darabig éltettük magunkat az NB II-es indulás lehetőségével, de az idő előrehaladtával egyre inkább szembesülnünk kellett azzal, hogy a harmadik vonalra szükséges tervezünk – fogalmazott Boros Tibor szakmai koordinátor.
A vezető szerint az átszervezéssel kapcsolatos bizonytalanság mellett komoly gondot jelentett, hogy a csapat határon túli játékosai az egészségügyi helyzet miatt három hónapon át nem tudtak csoportos edzésen részt venni. Ez indokolttá tette volna a hosszabb felkészülést, de a járvány miatt csak mostantól átjárható a határ, így ezzel az opcióval sem tudott élni a szakmai stáb.
– Nagy öröm számunkra, hogy végre valamennyi játékosunk rendelkezésre áll, így a heti erőállapot felmérés után elkezdhetjük a tényleges munkát – tette hozzá Boros Tibor. – A keretünk jelentős változásokon megy keresztül, egy erős magot azonban szeretnénk együtt tartani, amelyre az újonnan érkezőket és a fiatalokat rá lehet építeni.
A már ismert távozók, Fejes János (Balassagyarmati SE), Katona György (Mándok VSE), Benkő-Bíró Norbert és Vincze Ákos mellé Ivicsevics Márk Fülöp, Kovács Dávid Szilveszter, Bogdan-Florin Toca és Dan-Marius Constantinescu csatlakozott. Máriuszt nagyon szerette volna megtartani a stábunk, de az ambiciózusan építkező Kecskeméti TE ajánlatával nem tudtunk versenyre kelni. A 8 felnőtt labdarúgón túl az első keretben figyelembe vett fiatalok zöme is másik klubot keres magának, csupán a 19 éves Erdős-Balizs Arnold marad a tavaszi állományból. Valamennyiüknek köszönjük a klubért tett erőfeszítéseiket, egyben sok sikert kívánunk a további pályafutásukhoz!
Természetesen az érkezési oldalon is akadnak már konkrétumok. Egyaránt vannak visszatérők, újak és fiatalok, további játékosokkal pedig előrehaladott tárgyalásban állnak a vezetők.
Előbbiek táborát jelenti a 26 éves görög és román felmenőkkel rendelkező védő, Sundas Anatolis Alexis, aki 2017 őszén fél évet már lehúzott a csapatnál, most pedig Dunaharasztiból kanyarodott vissza az útja. Szintén ismerős lesz a 22 esztendős bekk, Bartók István Dániel, hiszen ő is viselt már gyarmati mezt a tavaly nyári felkészülés során, a nyúlfarknyi tavaszt pedig Hatvanban töltötte.
Abszolút újonc lesz a Grosics Akadémián pallérozódott 21 éves szélső, Balogh Gusztáv, aki az elmúlt évben Szarvason játszott. A Vácról csatlakozó Márkus Martin 18 évesen többször helyet kapott a Duna-partiak NB II-es alakulatában, és szélsőként gólt is szerzett a mögöttünk hagyott idényben. Kevesebb felnőtt tapasztalata van az Újpest FC második számú alakulatától érkező 19 éves Tóth Olivérnek, aki belső védőként otthonos.
Olyan további 17-18 esztendős fiatal játékosok is a bő felnőtt kerethez tartoznak majd, mint az Előre-nevelés Mazán Barnabás, a grosicsos Szűcs Zsolt, vagy a balmazújvárosi utánpótlásból igazolt Csörgő Raul és Molnár Szabolcs Olivér. A névsorolvasás csak átmenetileg ér véget, a felkészülési időszak során ugyanis még feltűnnek majd régi és új arcok egyaránt.
– Úgy kalkulálunk, hogy a keret kilencven százalékos állapotban lesz a felkészülés jövő heti kezdetére. Két-három ember érkezésére mutatkozik még jó esély, augusztus végéig azonban további változásokat is tehetünk, amennyiben a bajnoki tapasztalatok úgy mutatják és megkívánják – emelte ki Boros Tibor.

Kép: Az erzsébetiek idén is komoly riválisok lehetnek, ha maradnak a Keleti csoportban. Fotó: Erdős Csaba