Elkezdődött a kollektív felkészülés

Elkezdődött a kollektív felkészülés

Hétfőn délután megkezdődött a kollektív felkészülés csapatunknál. Az első tréninget 22 játékos dolgozta végig. Feltűnt két új arc is, a már ismert hat új szerzemény mellett, igazoltan maradt távol ugyanakkor Styecz Milán, aki a szakmai koordinátorral, Boros Tiborral egyetemben kedden csatlakozik a társakhoz.

Ismerkedéssel kezdődött az első közös randevú, az új és a régi labdarúgók egyaránt bemutatkoztak a másik tábor tiszteletére, majd Csillag László vezetőedző ismertette a felkészülés menetrendjét. A protokolláris rész után a szabadba vonultak a játékosok, és elkezdték a munka érdemi részét.
– A bemelegítés után nyomban a munka közepébe vágtunk. Az ismerkedés jegyében, de a fizikai felkészítés részeként a labdás koordinációs játékot gyakoroltunk, hogy a fiúk ezáltal még jobban megismerjék egymást – mondta el Csillag László. – Egyfajta felmérő is volt az otthonra kiírt kéthetes munka kapcsán. Azt tapasztaltuk, hogy a játékosok elvégezték a kiadott munkát, a mérések alapján fizikálisan rendben vagyunk. Az első intenzív tréning alapján azt mondhatom, hogy sikeréhes, képzett játékosokat igazoltunk.
A már nyilvánosságra hozott fél tucat friss szerzemény mellett Achim Sebastian Zoltán és Fejes János csatlakozott a kerethez, amely így 23 főt számlál. Mindketten jól képzett szélső védők. A 33 esztendős Achim Sebastian a Szeged 2011 csapatától érkezik és éppen az öccse, Ádám posztján otthonos, a pálya jobb szélén. A másik oldalon hatékony a 26 éves Fejes János, aki tavaly ősszel jászberényi színekben még ellenfélként járt Gyarmaton, de a tavaszt már az NB II-es Cegléd soraiban töltötte.
– Az újak csatlakozásával sikerült egészséges versenyhelyzetet teremtenünk a kereten belül, hiszen minden posztra két közel azonos tudású játékossal rendelkezünk. A felkészülést illetőn fontos szempont, hogy mindenki azonos terhelést kapjon. A hétfői és pénteki napokon kizárólag délutáni foglalkozások szerepelnek a programban, kedden, szerdán, és csütörtökön viszont duplázunk, ezek a délelőttök a konditermi erősítésről szólnak, szombaton pedig már játékban is tesztelni fogunk – tette hozzá Csillag László.
Az első edzőmérkőzés keretében szombaton 10 órától a Pest megyei I. osztályban ezüstérmet nyerő Gödöllőt fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

Kép: A fiúk délelőttönként két csoportban végzik a konditermi edzéseket