Egészséges optimizmussal kelünk útra

Egészséges optimizmussal kelünk útra

Vasárnap rangadót játszik csapatunk a tabella harmadik helyén álló Jászberény otthonában. A jászságiak télen tovább erősítették az amúgy is acélos keretüket, és a hírek szerint a jelenlegi pozíciójukkal nem feltétlenül lennének elégedettek a bajnokság zárásakor.

Ennek megfelelően, két győzelemmel kezdték az idényt, amellyel négyes sikerszériát tudhatnak maguk mögött. Előbb az általunk is felülmúlt Gyöngyöst verték, majd legutóbb a Tállya ellen gyarapodtak három ponttal.
– Kettősség van bennem az ellenféllel és a találkozóval kapcsolatban. A játékerőt illetően egyértelműen most találjuk magunkat a legnagyobb kvalitású riválissal szemben, viszont van az éremnek másik oldala is. A házigazdák stílusából kifolyólag arra számítok, hogy az eddigiek során valószínűleg ezen a meccsen lesznek a legnagyobb területeink a helyzetek kialakítására. A kérdés, hogy ezzel megfelelően és hatékonyan tudunk-e élni? Fontos szereppel bír majd tehát a helyzetkihasználás, ugyanakkor szem előtt kell tartanunk a hátsó stabilitásunkat is – fogalmazott a hétvégi erőpróba kapcsán Boros Tibor szakmai koordinátor.
Csapatunk elmaradása mindössze 3 pont a vendéglátó mögött, az utóbbi 5 mérkőzésünket veretlenül tudtuk le, és szerencsére a formát illető „amplitúdó” is jó irányba mozdult ki a téli nyugvópontról.
– A felkészülési időszak viszontagságai miatt hozzávetőleg kéthetes csúszásban voltunk a formaidőzítéssel. Bizakodással tölt el, hogy ezt a hátrányunkat mostanra sikerült ledolgoznunk, és abban az állapotban vagyunk, amilyenre optimális esetben a rajtra kellett volna. Jelen pillanatban a céljainkkal kapcsolatos eredménykényszer nem nyomaszt minket, de az álmainkat azért szeretnénk beteljesíteni, ami esetünkben dobogót jelent. Ebből az aspektusból nézve csak a győzelem lehet elfogadható számunkra. Egészséges optimizmussal kelünk útra, reményeink szerint sikerül megvalósítani az elképzeléseinket – tette hozzá a vezető, akinek azért akadtak gondjai is a hét során.
Betegség miatt Kis Szabolcs hagyta ki a heti munkát, emiatt rá hétvégén sem számíthatunk. Hasonló okból kifolyólag kérdéses Villand Róbert játéka, de további helyeken is változtathat a stáb vasárnapra.
– Van kidolgozott taktikánk arra az esetre, ha Villand nem léphet pályára, de a szombati edzésen még változhat a helyzet. Néhány pozícióban az ott mutatott teljesítmény fog dönteni a végleges kezdőcsapatot illetően. Az alaptaktikánk adott, egy-két játékos szerepeltetését kell mérlegelnünk csupán a pillanatnyi forma alapján – mondta Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 19. forduló
Március 17., vasárnap, 15.00.

Jászberényi FC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Ducsai József (Baghy Csaba, Kovács Gábor).

Kép: Az őszi mérkőzésünk legszebb pillanata volt, amikor Prasler Thomas lövése utat talált Miski Zoltán kapujába. Fotó: Nagy Marcell