Döntetlen, mint ősszel Sényőn

Döntetlen, mint ősszel Sényőn

Hazai döntetlennel indította a tavaszi idényt csapatunk, amely a Sényővel osztozott meg a pontokon, hasonlóan az két gárda őszi nyírségi párharcához. Pedig jó játékkal rukkoltak ki a fiúk, de elkövettek egy szarvashibát a második félidő elején, amit nem tudtak korrigálni.

Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC 11 (10)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
200 néző. Vezette: Antal Péter (Molnár Alex, Marozsi Gábor Bence).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim, Vincze Á., Raducu, Toca, Pataki – Székely, Kis Sz. (Popescu, 59.), Villand, Lukács (Faggyas, 84.) – Pölöskei (Kinczel, 65.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Sényő: Szabó Z. – Bodó, Klepács, Kapacina V. (Ács, 89.), Bernáth – Fabu (Lakatos L., 46.), Kapacina K., Hadházi – Barcsay, Márton – Kristófi (Lizák, 77.). Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.
Gólszerző: Lukács (36.), ill. Hadházi (55.).

Az első félidőben egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, több tetszetős támadást vezettünk az ellenfél kapujára. A helyzeteink is megvoltak, de előbb Pölöskei, majd Toca hibázott közelről. A vezető találat szabadrúgásból esett a 36. percben. A lendületesen előretörő Raducut húzták vissza a kaputól 23 méterre, a megítélt szabadrúgást pedig Lukács Zsombor nagy erővel rúgta a jobb felső sarokba, 10. A vendégek védekezésre kényszerültek, gyakorlatilag nem jelentettek veszélyt Fildan kapujára.
Szünet után sem változott meg a játék képe. Az 55. percben szokatlan körülmények között egyenlített a Sényő. Pár másodperccel korábban a nyírségiek térfelének bal oldaláról jutottunk szabadrúgáshoz, amelyet Pataki hátrapasszolt Tocának, de a belső védő ügyetlenkedett, bedoshoz juttatva a vendégcsapatot. A gyors partdobással Klepács iramodott meg a jobb szélen, centerezésére ketten érkeztek Vinczével szemben, aki még bravúrral mentett, de a lecsorgó labdát Hadházi az ötös vonaláról, az oldalkapufát is érintve bombázta az üres kapuba, 1–1. Előzmény, hogy ekkor már javában cserére készültünk, mert Kis Szabolcs rosszullétre panaszkodott, de a helyére beküldött Popescu csak a középkezdésre tudott beszállni. A gól után továbbra is próbáltunk dominálni, de feladtuk a védelmünk stabilitását, így a látogatók előtt is megnyílt a kontralehetőség. A meccs legszebb jelenete Székely nevéhez fűződött, aki klasszis mozdulattal, félfordulattal vette maga elé a labdát, de nem érzékelte, hogy ezzel a védelmet is átjátszotta, így nem az üres kapuba gurított, hanem erőből a keresztlécre bombázta a labdát, amely a mezőnybe pattant. A hosszabbítás pillanataiban már a mi kapuja előtt adódtak forró pillanatok, és Fildannak kellett nagy védést bemutatnia az egyik pont megtartása érdekében.
Élvezetes első félidei játékot produkáltunk, ekkor döntésre vihettük volna. Szünet után a peches gól „megfogta” a csapatot, ezután már kiegyenlített lett a játék.
Jó: Raducu, Achim, Lukács, ill. Szabó Z., Klepács, Bodó, Lakatos L., Hadházi, Kapacina K.
Boros Tibor:Ötvenöt percig kontroll alatt tartottuk a mérkőzést, majd egy kapitális hibát vétettünk, amiből gólt kaptunk. Ezután kialakult egy teljesen esetleges játék, ahol mindkét félnek megvolt a tiszta ziccere a győzelemhez.
Imrő László: Ellentétes félidőket láthattunk, a megszerzett gólunk után változott meg a játék képe. Egy jó ellenféllel szemben rászolgáltunk az egyik pontra, bár meccslabdánk volt a végén.

Dr. Kincses László

Kép: Vincze Ákos csatája egy sényői támadóval. Fotó: Erdős Norman