Csak nem kikapni Debrecenben!

Csak nem kikapni Debrecenben!

Szerdán délután 16 órától pótolják az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi nyitányán elmaradt DEACFüzesgyarmati SK bajnoki mérkőzést. A két együttes pontazonossággal áll egymás mögött a tabellán, de mivel a mezőny rendkívül kiegyensúlyozott az ötödik és az utolsó között csupán 6 pontnyi a különbség –, ezért minden egyes 90 percnek különös jelentősége van.

A két gárda megegyezik abban is, hogy az előző hétvégén nem kellett játszania. A gyarmati pályát játékra alkalmatlannak ítélte a spori, a hajdúságiak számára viszont a Salgótarján következett volna, de a nógrádiakat 3 nappal korábban kizárták a bajnokságból. A piros-fehéreknek immár a harmadik bajnokijuk hiúsult meg, ami nem feltétlenül töltötte el örömmel a menedzsmentet.
– Továbbra sem sikerült hazai pályán bajnokit játszanunk, így zsinórban a harmadik találkozót is vendégként kell megvívnunk. Az elmaradt mérkőzések és a STC kizárása miatt elveszített pontok miatt ennyi idő alatt sem tudtuk reálisan pozicionálni a lehetőségeinket – vallotta be Boros Tibor szakmai koordinátor. S, hogy ezt miként kell értelmezni, azt bővebben is kifejtette a vezető.
– A fiúknak két elméletet állítottam fel. Egyrészt nyitottunk egy fontvonalat a bennmaradásért zajló csatában, másfelől viszont igyekszünk az eredeti célkitűzésünk mentén haladni, hogy dobogóközeben végezhessünk. Az előrelépéshez a legjobbakkal szemben kell bravúrosan teljesítenünk. A táblázaton mögöttünk álló csapatok eredménykényszerben vannak velünk szemben, ez vonatkozik a Debrecenre is. Ennek szellemében küldöm a fiúkat pályára, hogy valamelyest tehermentesítsem őket. Reagáló taktikát választunk, kivárásra játszva, a hazaiak esetleges hibáira lecsapva próbálunk meccselni – utalt a stratégia kapcsán már a szerdai összecsapásra is a szakvezető.
A hét eleje nem hozott túl sok újdonságot a fiúk életében. Az ünnepeket mindenki családja körében tölthette, kedden pedig a keret egy 60 perces átmozgató edzés keretében végezte el a felkészülés utolsó „simításait”.
– Pontért, pontokért utazunk Debrecenbe, a lényeg, hogy az ellenfelünket mögöttünk tartsuk a tabellán. Toca Bogdan továbbra is eltiltását tölti, Zádori Imre pedig változatlanul kímélő edzésmunkát végez, emiatt a bemutatkozására tovább kell várni. Maximum egy-két poszton tervezek változást a legutóbbi nyírbátori győztes mérkőzéshez képest – mondta a meccs kapcsán Boros Tibor.
Információnk szerint eltiltottból a házigazdáknál sincs hiány: a védelem két oszlopos tagja, Nagy Zoltán és Katona Tamás kényszerül kihagyni a szerdai derbit sárga lapjai miatt, bár ők vélhetően a Salgótarján ellen szerettek volna „fagyszabadságot” kivenni.
Hír még a gyarmatiak háza tájáról, hogy megállapodtak a Gyöngyössel a szombaton elmaradt bajnoki új időpontjáról. Ezek szerint április április 25-én, szerdán, 16 órától pótolnak a csapatok.

NB III Keleti csoport, 17. forduló
Április 4., szerda, 16.00.
Debreceni EAC–Füzesgyarmati SK
Vezeti: Valu Tibor (Berényi Ákos, Pipicz Norbert).

KÉP: Nyírbátorban sem volt egyszerű a három pont begyűjtése, Debrecenben sem vár könnyű meccs a fiúkra. Fotó: Ács Zsolt Jr.