Bátor, támadó csapatot múltunk felül

Bátor, támadó csapatot múltunk felül

Feledtetve az előző heti debreceni kisiklást, hazai pályán győzött csapatunk az NB III-as pontvadászat 13. játéknapján. A fiúk hátrányból fordítva szállították a Sényő elleni értékes diadalt és mivel a DEAC botlott Gyöngyösön, így  ismét 4 ponttal vezetjük a Keleti csoport mezőnyét.

Füzesgyarmati SK–Sényő-Carnifex FC 21 (21)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 200 néző. Vezette:
Borbás Bottyán Aurél (dr. Ambrus Dániel János, Farkas Dávid).
Füzesgyarmat:
Fildan – Achim S., Vincze, Raducu, Achim Á., Fejes (Lukács, 68.) – Székely (Karacs, 91.), Benkő-Bíró, Máriusz, Pataki – Popescu (Katona Gy., 46.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Sényő: Gazsi – Bodó (Fenyőfalvi, 27.), Kristófi, Lakatos, Szokol – Boros, Lizák (Barcsay, 58.), Fabu, Márton – Kapacina K., Kapacina V. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.
Gólszerző: Máriusz (26.), Vincze (40.), ill. Kapacina V. (24.).
Kiállítva: Márton (84.).

Egyetlen ígéretes hazai akciót és két-két kapura lövést leszámítva a mezőnyben gyűrték egymás a csapatok a félidő első felében. Ezt átlépve pedig gyors gólváltásra került sor. A 24. percben egy jobbról beível szabadrúgást röviden szabadítottak fel a védőink, a labda visszakerült az eredeti helyére, ahonnan Kapacina Valer bal külsővel látványos, védhetetlen lövést küldött a bal alsó sarokba, 01. Röviddel a középkezdés után a harcias Fejes János balról ívelt a hosszú oldalra, ahol Székely Dávid érkezett és fejelt Máriusz elé, aki kapásból 11 méterről a léc alá bombázott, 11. Az egyenlítő gól után magára talált csapatunk. Formás akciókat vezetett, uralta a támadó harmadot és ennek lett az eredménye a vezető találat is. A 40. percben egy felszabadítást íveltünk vissza a sényői kapu elé, és az elöl ragadt Vincze Ákos 6 méterről fejessel „esernyőzte meg” a kapust, a labda pedig a jobb felső sarokba landolt, a felső lécet is súrolva, 21.
A második félidő már inkább a biztonságról szólt az esetünkben. Tudatosan visszahúzódtunk a térfelükre és magabiztosan védtük kapunk előterét, illetve vártuk azt, hogy az ellenfél hibázzon. A mezőnyben időnként fölénybe kerekedett a Sényő, de igazi ziccerek csak előttünk adódtak. Volt, hogy a kapus, volt, hogy a kapufa mentette meg a szabolcsiakat az újabb góltól. Nagy iramú játék folyt, csupán a gól hiányzott a második félidőből. A vendégek tíz emberrel fejezték be a meccset, mert a 84. percben az egyedül kapura törő Lukács Zsombort utolsó emberként csak szabálytalanul tudta megállítani Márton. A hosszabbításra még maradt egy óriási lehetőség, amikor Achim Sebastian alapvonalról visszagurított labdáját Székely Dávid passzolta kapu mellé.
Csapatunk visszatalált a győzelem útjára, a mutatott teljesítményt minősíti, hogy egy stílusos ellenfelet tudtunk legyőzni, nagy taktikai csatában.
Jó: Vincze (a mezőny legjobbja), Máriusz, Fildan, Achim Á., Achim S., ill. Kristófi, Szokol, Kapacina V., Gazsi, Fabu.
Boros Tibor:Két dolog van, amiben biztosan a vendégek fölé nőttünk: a ziccerek és a szerzett gólok száma. Eddigi mérkőzéseink alapján most játszottunk a legtámadóbb felfogású csapat ellen. Számukra ez nyilván nem vigasz, de szimpatikus volt az általuk bemutatott szakmai teljesítmény.
Fiumei Viktor:Csapatunk mai nagyon jó teljesítményéről mindent elmond, hogy mindkét félidőben kapuja elé tudtuk szorítani az egyik bajnokesélyest. Ez volt az a találkozó, amikor mindkét fél támadólag lépett fel és győzelemre játszott.

Dr. Kincses László

Kép: A sényőiek igazolták előzetes jó hírüket. Fotó: Erdős Csaba