Az előny megtartásán volt a lényeg

Az előny megtartásán volt a lényeg

Két döntetlent követően, a második hazai rendezésű mérkőzésén megszerezte az új bajnokság első győzelmét csapatunk, amely a Csank János által irányított Gyöngyösnek vágott vissza a tavaszi hazai fiaskóért. Az első félidőben lényegesen többet kezdeményeztünk, ennek tulajdoníthatóan tettünk szert kétgólos előnyre, az ellenfél erejéből szépítésre tellett a hajrában. A szünet után átszerveztük a hadrendet és a biztonságot szem előtt tartva őriztük meg a három pontot érő előnyt.

Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK 21 (21)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat,
150 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Kormányos II. Gábor, Török Sándor).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze Á., Raducu, Toca – Vincze D., Villand – Achim, Pölöskei (Styecz, 57.), Pataki – Prasler (Balogh A., 73.), Székely (Lukács, 89.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gyöngyös: Halasi – Králl, Fehér, Csornij, Lizák – Molnár E., Tarnai (Pilinyi, 62.), Niedermüller, Horváth M. – Gergely, Dávid. Vezetőedző: Csank János.
Gólszerző: Pölöskei (13.), Prasler (28.), ill. Dávid (39.).

Ahogy az várható volt, nagy elánnal vetettük magunkat a játékba, az évet két hazai vereséggel indító hevesiek ellen. A próbálkozásaink már a 13. percben eredményt hoztak, amikor is Pataki Zalán jobb oldali szögletére középen Pölöskei Péter emelkedett legmagasabbra, és a hosszú alsó sarokba fejelt, 1–0. A folytatásban is nyomás alatt tartottuk a látogatókat, akik alig-alig tudtak eljutni a hazai tizenhatosunk előterébe. A 28. percben helyzet nélkül jött az újabb találatunk: Raducu Sorin ugratta ki Achim Ádámot a jobb szélen, a középre ívelt labdája Prasler Thomas fejét találta meg, aki a hosszúba bólintott, 20. Nem sokkal ezután Pataki a középvonal tájáról, mélységből egyedül vezethette a kapusra a labdát, kísérő társai is akadtak, de az asszisztens a nagy sprintjét jókora késéssel les címén megállította. Hogy ne legyen izgalommentes a második félidő, arról Dávid Róbert gondoskodott. A vendégek támadóját nem vettük elég komolyan a kapu előterében, és egy középre ívelt labdát szabadon fejelhetett a rövid felső sarokba, 21.
A második félidőre visszaálltunk a megszokott négyvédős hadrendre, és a biztonságot tartottuk elsősorban szem előtt. A gyöngyösiek próbáltak aktívabb „üzemmódba” kapcsolni, többet is birtokolták a labdát, de helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, csupán egy-egy átlövéssel veszélyeztettek. A kontrák reményében Boros Tibor a szélekre beküldte a gyors embereket, de ezen a napon nem sikerült őket megjátszaniuk a társaknak. Ennek ellenére magabiztosan tartottuk otthon a három pontot, a nem túl látványos játékot, ellenben szép fejes gólokat hozó meccsen.
Jó: Pataki, Pölöskei, Prasler, ill. Lizán, Dávod, Csornij, Molnár E.
Boros Tibor:Új rendszerben küldtük pályára a csapatot, ami működött is. Magabiztos játékkal kétgólos előnyre tettünk szert, majd egy rövidzárlat megbosszulta magát. A második félidőre tudatosan visszaálltunk az alap biztonsági játékrendszerre, előre felhoztuk a gyors embereinket, de meglepetésemre nem tudtak helyzetbe kerülni. Az eredmény így is a vendégekre hízelgő.
Csank János:
Az első félidőben azt kaptam, amit vártam, a mezőnyben fölénk nőtt az ellenfelünk. Az első gól megfogta a csapatomat, és mire felébredtünk már kettővel vezetett az ellenfél. Szünet után tudtunk újítani, de mezőnyfölényünket nem sikerült gólra váltani, noha az ikszre rászolgáltunk volna.

Dr. Kincses László

Kép: Pataki Zalán előtt adódott volna a meccs legszebb jelenete, amennyiben az asszisztens jelentős fáziskéséssel meg nem állítja a labdával gólba tartó szélsőt. Fotó: Erdős Csaba