Álmosak és tompák voltunk

Álmosak és tompák voltunk

Elmaradtak az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményüktől, így pont nélkül kellett hazatérniük Miskolcról labdarúgóinknak. Tompán, álmosan játszottak, elöl az átlövéseket leszámítva kevés veszélyt jelentettek, hátul pedig egy szarvashiba végzetesnek bizonyult. Csapatunk ezzel helyet cserélt legyőzőjével a tabellán, a 7. pozícióból várhatja az utolsó két fordulót.

Diósgyőri VTK II.Füzesgyarmati SK 20 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Miskolc, 250 néző. Vezette: Molnár Réka (Tőkés Róbert, Kovács Zoltán).
Diósgyőr: Bukrán – Jambrich, Fazekas (Valkay, 70.), Ivánka, Mahalek – Orosz M., Géringer T., Kacsó (Vitelki, 59.), Molnár M. (Szalóczy, 88.) – Óvári, Géringer L. Megbízott edző: Földvári Tibor.
Füzesgyarmat: Fildan – Styecz, Vincze, Raducu, Varga M. – Toca, Villand – Bajnók (Zádori I., 78.), Lukács (Sipos, 68.), Pataki (Bakk, 78.) – Zádori S. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Gréninger T. (63.), Valkay (85.).

A találkozó elején Villand 20 méteres gólba tartó lövését tornázta ki a hazai kapus nagy bravúrral. A folytatásban a gyarmatiak tudatosan átadták a teret a házigazdáknak, akik hiába birtokolták többet a labdát, helyzetet csak elvétve tudtak kialakítani. Az egyik ilyen esetnél a támadójuk kézzel juttatta Fildan kapujába a labdát, de a gólt természetesen nem adta meg Molnár Réka játékvezető. Az említett lehetőségeken kívül a hazai hálóőrnek több nagyobb védése akadt az első játékrész során, melyeket rendre szögletre tolt.
A csapatunk bízott abban, hogy a szél támogatása révén nyomás alá tudják helyezni a diósgyőri kaput, ennek ellenére az első negyedórába jóformán mindig hazai lábakon járt a labda. Amikor pedig kezdték volna átvenni az irányítást, Toca Bogdan passzolt rossz helyre, Gréninger T. pedig némi labdavezetés után 15 méterről zavartalanul lőtt Fildan hálójába, 1–0. Cserékkel próbáltunkk frissíteni és újítani, de ez és a szerkezetváltás sem hozta meg a várt fordulatot, továbbra is szokatlanul álmos, erőtlen játékot produkáltunk. A meccs végén éppen ezért kockáztatnunk kellett, két ember is fennmaradt még a hazai pontrúgásoknál is. A 85. percben egy szögletet követően Valkay éppen a hátulról hiányzó játékos  helyéről fejelt újabb gólt, ami le is zárta a meccs érdemi részét, 2–0.
Jó: Bukrán, Óvári, Molnár M., ill. senki.
Boros Tibor: – Előzetesen úgy gondoltam, hogy egy döntetlen körüli mérkőzésen a motiváció és az agresszivitás fogja a javunkra eldönteni a találkozót. Valóban ez döntött, csak éppen fordítva sült el a dolog. Az okokat majd megkeressük az öltözőn belül.

Kép: A visszatérő Toca Bogdan mindvégig nagyon iparkodott. Fotó: Erdős Csaba