A végére némi izgalom is maradt

A végére némi izgalom is maradt

Magabiztosnak ígérkező hazai győzelmet tettünk izgalmassá magunknak vasárnap. Csapatunk az NB III-as labdarúgó-bajnokság Keleti csoportja 12. játéknapján a kiesés elkerüléséért küzdő Hatvan ellen már négy góllal is vezetett, a találkozó utolsó negyedében mégis alaposan meg kellett izzadniuk a fiúknak a 3 pont begyűjtéséért.

Füzesgyarmati SK–FC Hatvan 4–2 (2–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 300 néző. Vezette: Valu Tibor (Benkő Róbert, Novák Levente).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S. (Márkus, 63.), Sundas, Lippai, Szabó R., Achim Á. – Cigan (Balogh G., 63.), Shadi (Árvai, 88.), Ramos (Tóth O., 85.), Vajda (Molnár Sz., 88.) – Popescu. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Hatvan: Bajkán – Purzsa, Labát (Szabó R., 64.), Katona R., Gál – Virág – Lukács (Simon M., 64.), Czibolya, Bárkányi, Karácsony – Sárközi Sz. (Bartók, 80.). Vezetőedző: Gulyás Gábor.
Gólszerző: Vajda (21.), Popescu (26., 61.), Cigan (52.), ill. Simon M. (72., 75. – 11-esből).

Kezdettől úgy alakult a meccs, ahogyan azt elterveztük: a hatvaniak megszállták a térfelüket és védték a számukra kedvező eredményt. Több sikertelen kísérlet után a 21. percben góllá érett a fölényünk. Vajda Roland vezette kapura a labdát, mindenki kényszerítő megoldásra számított, ő azonban nem Luis Ramos-szal játszott össze, hanem inkább 25 méterről lövést választott, ami a kissé kint álló kapus fölött a léc alatt vágódott be, 1–0. Öt minutával később jött az újabb találat. Achim Sebastian jobb oldali beadását az ötös magasságából, a hosszúra helyezkedő Popescu Robert fejelte hálóba, 2–0. A félidő második felében is nagy nyomás nehezedett a hatvani kapura, de több gól nem született.

Nem így a második játékrész elején. Az 52. percben a meccs legjobbja, Vajda Roland a jobb oldalon futott le az alapvonalig, beadását Cigan Cristian fejelte a hálóba, 3–0. A 61. percben tovább növeltük az előnyt. Luis Ramos beadását a védők röviden fejelték ki, a labda Popescu Robert elé került, aki egy lövőcselt követően 14 méterről megtalálta a rést a kapu elé tömörülő védők között, 4–0. A vendégek kettős cserét hajtottak végre, ami jól sült el. Simon Mátyás beállítása telitalálatnak bizonyult, hiszen a 72. percben közelről kotort egy labdát a kapunkba (4–1), három minutával később pedig a vendégek kiharcolt tizenegyesét váltotta gólra, 4–2. Az addig magabiztosan játszó csapatunk az utolsó negyedórában biztonsági játékra váltott, és a várakozásnak megfelelően otthon tartotta a 3 pontot.

Jó: Vajda (a mezőny legjobbja), Achim Á., Popescu, Lippai, Shadi, Sundas, ill. Simon M.

Boros Tibor: – Négygólos vezetésünkig az elképzeléseim és az elvárásaim szerint alakult minden. Azután élve az új szabály adta lehetőséggel, öt játékost is becseréltem, de sajnos ez a csapatjáték rovására ment. Egy időre érthetetlenül szétesett a játékunk, de miután Achim Ádám középre húzódott, sikerült stabilizálni a játékunkat.
Gulyás Gábor: – Az elképzeléseinket keresztülhúzta az első félidőben kapott gól. Szokás szerint mentünk az eredmény után, de ez megbosszulta magát. A második félidőre szerkezetet váltottunk, ám ez sem vezetett eredményre. Négy-nulla után varázsütésre megváltozott a játék képe, ami nagyon örömteli, kis szerencsével akár pontot is szerezhettünk volna.

Kép: Szabó Richárdéknak a végén sok munkát adtak a lelkes vendégek. Fotó: Erdős Kiara