A negyedik hely már zsebben

A negyedik hely már zsebben

Győzelemmel búcsúzott csapatunk a lelkes közönségünktől az augusztusi új NB III-as bajnokság folytatásig. Az utolsó tavaszi hazai mérkőzésen megszenvedtünk a három pontért a Tiszaújváros ellen, végül azonban Popi feje megint a helyén volt, a saját 22. találata pedig a dobogós reményeinket is újra életre keltette, de az évzáró forduló eredménysorától függetlenül már biztosan nem végzünk a negyedik helynél hátrébb a csoportban.

Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros 1–0 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 100 néző. Vezette: Takács Ákos (Szabó Ferenc Szilárd, Juhász László).
Füzesgyarmat: Fildan – Achim S., Lippai, Tóth O. (Raducu, 46.), Pataki – Achim Á., Shadi, Kis Sz. – Csörgő (Ramos, 46.), Popescu, Cigan. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Tiszaújváros: Tóth Cs. – Vincze, Vámos, Lőrincz, Tóth Á. (Pap Zs., 64.) – Tóth M., Csernák, Vitelki, Márton – Benke, Lakatos. Edző: Gerliczki Máté.
Gólszerző: Popescu (51.).

A kezdés előtt félórával jeget is hozó felhőszakadás zúdult a pályára, amely alaposan feláztatta a játékteret. Ennek hozománya lett egy rossz becsúszás következtében a vendégek büntetője is, amelyet a 9. percben kaptak. Lakatos állt a labda mögé, de Fildan Calin egy nagy vetődéssel kitolta a jól helyezett labdát. A folytatásban sem állt össze a játékunk, a látogatók főként a középpályán nőttek fölénk, de a kapu előtt is határozottabbak voltak. A félidőt helyzet nélkül hoztuk le, csak a kapitányunknak, „Fifinek” köszönhetjük, hogy megúsztuk kapott gól nélkül, aki többször is nagy bravúrral hárított.

A szünetben kettőt cserélt a stáb, más szellemben is kezdtünk, és már az első lehetőségüket gólra váltottuk. Az 51. percben Achim Ssebestian szöktette Cigan Cristiant a jobb szélen, utóbbi pontosan tette középre a labdát, ahol Popescu Robert érkezett, aki 8 méterről csukafejessel vette be Tóth kapuját, 1–0. A gól után egy idei mezőnyjátékkal telt a nem túl magas színvonalú mérkőzés. A félidő második felére visszaálltunk a saját térfelünkre és kontrákkal próbáltunk veszélyeztetni. Helyzet mindkét oldalon akadt, de bravúrt csak a vendégek hálóőrének kellett bemutatnia.

Jó: Kis Sz., Cigan, Popescu, Raducu, Shadi, Achim S., Fildan (a mezőny legjobbja), ill. az egész vendégcsapat.

Boros Tibor: – Egyetlen csapat sem futballozott le bennünket úgy, mint a Tiszaújváros az első félidőben, de a csapatkapitányom a legjobb gyarmati teljesítményét nyújtva demoralizálta a vendégeket. A második félidőben már értékelhető produkciót nyújtottunk, és miután ilyen összkép alapján is győzni tudtunk, ez is erőt adhat a következő szezonra, hogy nagyobb célokért tudjunk küzdeni. Ezúton is szeretném megköszönni játékosaim és minden stábtagom éves munkáját.
Gerliczki Máté: – A mai futballban fantasztikus dolog, ha öt éven keresztül közös az útja egy klubnak és egy edzőnek. Ez az út viszont nyártól szétválik, mivel mindkét félnek megújulásra van szüksége. A meccsről annyit, hogy a szezon legjobb játékával sem tudtunk pontot szerezni, ezért nagyon sajnálom a fiúkat.

Kincses László

Kép: Kapitányunk, Fildan Calin rendre a helyzet magaslatán állt. Fotó: sziper.hu