A győzelem kollektív nászajándéknak is megfelelne

A győzelem kollektív nászajándéknak is megfelelne

Két döntetlen után első győzelme megszerzésére hajthat szombaton csapatunk, amely 17 órától hazai környezetben fogadja a Gyöngyöst. A hevesi alakulat két hazai vereséggel indította az évet, ennek ellenére aligha vehető félvállról, hiszen a mesteredzője, Csank János mindig tartogathat valami váratlant.

A két szabolcsi együttes ellen begyűjtött két pont nem túl sok, de több a semminél, ráadásul Sényőn az első tíz percet leszámítva úgy teljesítettek labdarúgóink, ahogyan azt a keretünk erőssége alapján joggal várhatják el a szurkolóink.
– Két döntetlennel kezdtünk, de a Sényő elleni pontszerzés már egyértelműen javuló játékot mutatott, ezért nem csalódottan éltük azt meg, az első fordulóval ellentétben. Ahhoz, hogy a követlen élmezőnnyel tarthassuk a lépést, mindenképpen a három pontra lesz szükségünk a Gyöngyös ellen, ami nem csak terv, de elvárás is egyben. Ezen a mérkőzésen az odavezető út kevésbé lesz fontos, mint maga a cél. Az első két találkozóval ellentétben, nem a jó játékra törekszünk majd, hanem a győzelem megszerzésére, amelyet a lehető legegyszerűbb játékkal próbálunk majd realizálni – nyilatkozta Boros Tibor szakmai koordinátor.
A klub szakmai stábja Csillag László által két alkalommal is feltérképezhette a hevesi alakulatot, mivel éppen az adja számunkra az aktuális ellenfeleket.
– Kíváncsian várom, hogy hasonló felfogásban játszanak-e majd, mint hazai közönség előtt. Elsőre úgy kalkulálunk, hogy vált
anak, ezért vélhetően nekünk is más játékot kell majd választanunk, mint az eddigi két ellenfelüknek. Kellő szerénységgel kell, hogy eltöltsön minket az a nem túl távoli élmény, amikor az eredményt tekintve felettébb simának tűnő négy-egyes vereséget szenvedtünk hasonló felállásban. Reményeink szerint most máshogyan alakulnak a történések. Egyértelműen szoros találkozóra számítok, az egygólos győzelemmel már maximálisan elégedett lennék – fogalmazta meg a meccsel kapcsolatos várakozásait a szakmai vezető.
Több hiányzónk is lesz szombaton. Urbán Sándor például azért nem lehet ott a társakkal, mert Szeghalmon a meccsel egy időben esküszik örök hűséget párjának, Gál Zsanettnek, a tanúja pedig a csapattárs, Hajdu István lesz. Talán mondani sem kell, hogy számára az lenne a legszebb nászajándék a gárdától, ha megnyerné a szombati bajnokit, és ezt este közösen ünnepelhetnék meg.
– A heti felkészülésnél kisebb problémát okozott, hogy Kis Szabolcs nem tudott a csapattal edzeni.
Fura eset az övé, hiszen a sérülését a játékvezető okozta, aki egy szabadrúgás elvégzése közben számunkra értelmezhetetlen módon letalpalta őt. Soha nem láttam még ehhez hasonló szituációt, a spori mentségére szóljon, hogy azonnal elnézést kért, igaz a játékosunk emiatt egész héten nem tudott cipőt húzni a lábára. Villand Róbert és Kinczel Ervin is rúgást kapott Sényőn, bár ők legalább az ellenféllel találkoztak. Szerdáig könnyített munkát végeztek, vélhetően számíthatunk rájuk szombaton. A két tartós sérültünk közül Sebe Attila megkezdte a futóedzéseket, Popescu Robert pedig ettől a héttől a gyulai Sanitas központban végzi a speciális kezelésekkel egybekötött erősítő tréningeket tartott rögtönzött vizitet csapatán belül Boros Tibor.

NB III Keleti csoport, 3. forduló
Füzesgyarmati SK–Gyöngyösi AK
Vezeti: Kakuk Szabolcs (Kormányos II. Gábor, Török Sándor)

Címlapon: Urbán Saca ezen a meccsen biztosan nem fejel majd, hiszen éppen bekötik a fejét