Továbbjutás a Magyar Kupában

Továbbjutás a Magyar Kupában

Csapatunk bejutott a MOL Magyar Kupa harmadik fordulójába. Hosszabbításos csatában múltuk felül az NB III-as közép csoportban 5 forduló után pontveszteség nélkül álló Hódmezővásárhelyt.

Füzesgyarmati SK–Hódmezővásárhelyi FC 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)
Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 150 néző. Vezette: Nagy Róbert (Balla Levente, Elek Balázs).
Füzesgyarmat: Fildan – Bódis (Toca, 46.), Raducu, Vasziljevics, Pataki – Oltean – Achim S. (Urbanowski, 110.), Kis Sz., Cigan – Orovecz (Szabó B., 62.), Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Hódmezővásárhely: Deczki – Orosz M., Molnár B. (Hunya), Kenderesi (Zabari, 91.), Vastag – Bata (Ondrejó, 74.), Povázsai, Erhardt (Berta, 46.), Hegedűs (Pesuth, 85.) – Tapiska (Irmes, 74.), Antman. Vezetőedző: Antal Krisztián.
Gólszerző: Szabó B. (97.).

Kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte a teljes mérkőzést. A csapatok a nagy hőségben eredménytelenül gyűrték egymást. Bár mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a gólszerzéshez talán közelebb is álltunk, mint a Vásárhely, de a rendes játékidőben egyik fél sem talált a kapuba. Következett a hosszabbítás, melynek 7. percében Achim Sebastian hajszálpontos jobb oldali beadását a csereként beálló Szabó Bence bólintotta az ötös vonaláról a hosszú sarokba. A hátrányba kerülő vendégcsapat minden mindegy alapon kitámadott, azonban  kontráink sokkal több veszélyt hordoztak magukban, végül egyik fél sem tudott további gólt szerezni, így egy nagyszerű kupacsata végén a mi játékosaink örülhettek a továbbjutásnak.

Jó: Oltean, Toca, Kis Sz., Cigan, Szabó B., ill. Povázsai, Orosz, Antman, Kenderesi.

Boros Tibor: – A nehézkes idénykezdet után úgy döntöttünk, hogy néha nem szégyen egyet vagy kettőt visszább lépni. Ezt megtettük már a Pénzügyőr mérkőzés előtt,  azaz próbáljuk végtelenül egyszerűsíteni a játékunkat és ha nem is látványos futballal, de igyekszünk ezáltal eredményesek lenni. Örömteli, hogy a 2 egymást követő találkozón sem kaptunk gólt és ezzel együtt újra stabilnak éreztem a csapatom.