Hírek

Vígh Laci nyerte a focisták megyei FIFA-bajnokságát

Második számú együttesünk rutinos játékosa, Vígh László sikerével zárult az MLSZ Békés Megyei Igazgatóság által szervezett FIFA 2020 online bajnokság XBox platformjának szerda esti döntője. Az aranycsatában két sárréti „gamer” csapott össze.

Szabi marad, Gyurika tovább áll

Ahogy arra a minap utaltunk már, körvonalazódik a következő évi csapatunk váza. A kapitány, Fildan Calin után újabb tapasztalt játékossal, Kis Szabolccsal állapodott meg a klubvezetés a közös folytatásról.

„Fifi” a negyedik évét töltheti nálunk

A hosszú kényszerű szünetet kihasználva, megkezdődött a 2020-21-es év csapatának kialakítása. Bár azt még nem tudni, hogy pontosan az NB II-ben, vagy az NB III-ban szerepelhetünk-e, máris több kulcsemberrel jutott közös nevezőre a szakvezetés. A 32 esztendős csapatkapitány, Fildan Calin Florin is az elsők között volt, aki újabb évvel hosszabbította meg a gyarmati szerepvállalását.

Boldog születésnapot, Dávid!

Ma ünnepli 24. születésnapját Székely Dávid, csapatunk házi gólkirálya.

Boldog születésnapot, Janika!

Ezen a napon ünnepli születésnapját Fejes János, aki 1993. május 9-én látta meg a napvilágot.

Boldog születésnapot, Márk!

Huszonhárom évvel ezelőtt Szeghalmon ezen a napon született csapatunk kapuvédője, Ivicsevics Márk Fülöp.

Hivatalosan is vége az évnek

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntésének értelmében májusban folytatódhat a koronavírus-járvány miatt félbeszakított magyar futballidény, de csak az élvonalban, ezen felül csak a Magyar Kupát fejezik be.

Boldog születésnapot, Máriusz!

Ma ünnepli 24. születésnapját csapatunk nyáron igazolt támadó középpályása, Dan-Marius Constantinescu.

Boldog születésnapot, Sorin!

Pontban 31 éve, ezen a napon látta meg a világot csapatunk sziklaszilárd belső védője, Raducu Constantin Sorin.

Boldog születésnapot, Tibi!

Ma ünnepli 45. születésnapját Boros Tibor, csapatunk szakmai koordinátora, szakosztályvezetője, menedzsere és amolyan mindenese.

Boldog születésnapot, Bogdan!

Szalontán 1993 márciusában ezen a napon látta meg a napvilágot Toca Bogdan Florin, csapatunk sziklaszilárd belső védője, aki tehát a 27. születésnapját ünnepli ma.

Isten éltessen, „Fifi”!

Ma ünnepli 32. születésnapját csapatunk kapitánya, Fildan Calin Florin.

Győzelemben reménykedünk

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság tavaszi második játéknapján Egerbe látogat a csapatunk. A március 15-i ünnep miatt a komplett 19. fordulót szombaton bonyolítják le, a vírushelyzet által megtett intézkedések nem teszik lehetővé nézők jelenlétét.

Egerben javíthatunk

A sporttörvényben foglaltak szerint, az állami ünnepeken nem engedélyezettek a sportrendezvények, ezért is rendezik szombaton az NB III-as labdarúgó-bajnokság 19. játéknapját, melynek keretében csapatunk Egerben szerepel. Asszisztensedzőnk, Vígh Ferenc jól ismeri a hevesi alakulatot, hiszen korábban vezetőedzőként dolgozott a klubnál. Most is friss információkkal szolgált a házuk tájáról.

Nehéz talaj várja a csapatokat

Három hónapos bajnoki szünet után, vasárnap megkezdjük a tavaszi bajnoki szereplésünket. Csapatunkra – amely 2 pont előnnyel vezeti a Keleti csoport mezőnyét – nyomban komoly kihívás vár, 14.30 órás kezdéssel ugyanis a 4. helyezett Erzsébeti SMTK alakulatát fogadjuk a Lázár Gyula Városi Sporttelepen.

Vígh Ferenc „őszinte” ellenfélre számít

Vasárnap az ESMTK együttese ellen kezdjük meg a bajnokság tavaszi „felvonását”. A csoport egyke fővárosi alakulata jelentős „vérátömlesztésen” esett át a téli holtidőben, a célja azonban változatlan maradt: szeretné dobogón zárni az évet és leginkább a mi pozíciónkra pályázik. Hogy mit kell még tudni róluk, arról az ellenfeleink feltérképezésért felelős edzőnk, Vígh Ferenc a következőket tartotta fontosnak:

Őszi emlékek Pesterzsébetről

Amennyiben a csapadékosra fordult időjárás engedi, csapatunk vasárnap nyomban rangadóval kezdi a tavaszi idényt. Az ellenfél a negyedik helyen álló Erzsébeti SMTK lesz, melyet ősszel idegenben sikerült legyőznünk. A találkozóra Csillag László vezetőedzőnk így emlékszik vissza.

Tiszakécskéről érkezett középpályás

Az átigazolási időszak utolsó óráiban két játékossal is gyarapodott a tavaszi keretünk. A vezetés megállapodott Kovács Dávid Szilveszterrel, a Tiszakécske 22 éves középpályásával, illetve hozzánk került Marosvásárhelyről az U19-es alakulatban is bevethető, 2001-es születésű Macaveiu Vasile.

Megkezdődött a közös munka

Hétfőn a tavaszi szezon első edzésével megkezdte kollektív felkészülését a felnőtt csapatunk. Annak a reményében láttunk munkához, hogy március 8-án ugyanazzal a lendülettel sikerül majd folytatnunk, amellyel decemberben befejeztük az évet.

Sorin Cigan az edzői stábban

A játékosállomány mellett csapatunk szakmai stábja is erősödik az új idényre. A klub vezetése megállapodott az egyszeres román válogatott Sorin Cigannal, aki asszisztens edzőként segíti a munkát.

Boldog születésnapot, Gyuri!

Harminckét éve Mátészalkán ezen a napon született csapatunk támadója, Katona György.

Cristian Cigan is nálunk folytatja

Élvonalbeli tapasztalattal rendelkező labdarúgóval erősítettük meg a keretünk. Klubunk szerződtette Cristian-Lucian Cigant, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia madóját.

Ondrejó Tamás az első téli új szerzemény

Eddig csak a távozók kapcsán tudtunk hírt adni a csapatunk háza táján történt téli változásokról, kedden azonban az első új szerzemény érkezését is hivatalosan bejelentették.

Megkezdődött az egyéni munka

A közös téli alapozást két hét múlva kezdi meg csapatunk, a játékosok azonban hétfő óta irányított házi felkészülést végeznek. Az előírt feladatok az állóképesség javítását szolgálják, hogy ezen a téren ne mutatkozzon hiányosság a kollektív rajtra.